Aybaş'ın paylaşımı sosyal medyada kafa karışıklığına neden olurken İçişleri Bakanlığı'ndan da bir açıklama geldi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen kabine toplantısında, 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma kararı alınmıştı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu süre içinde alkol satışı da yasaklanmıştı. Alınan karar başta tekel bayileri tarafından tepki çekerken, birçok kesimden de eleştiriler gelmişti.

Alkol satış yasağıyla ilgili tartışmalar sürerken, Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın Twitter hesabındaki paylaşımı olay oldu. Yasağın kalktığını iddia eden Aybaş "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" açıklamasında bulundu. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmezken, yapılan paylaşım özellikle sosyal medya kullanıcılarının kafasını karıştırdı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Kısıtlamalarla ilgili açıklamalarımız, resmi olarak Bakanlığımız; İl Hıfzısıhha Kurulu Kararları, Valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir. Milletimizin büyük fedakarlık gösterdiği Tam Kapanma Döneminde; yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: TE Bilişim