“Türkiye’de kadın olmak zordur” diye bir girizgâh yapsam, gizliyi keşfetmiş sayılmayacağımı biliyorum. Fakat devamında belirtelim, bu zorluğun asıl sebebi erkeklerdir ve erkek kafasının nahoş yansımalarında kendini gösterir. Türkiye’de kadına taciz ve şiddet olaylarını bilmem kaç kez haykırdık; lakin değişen bir durum yok! Benim memleketimde kadın başörtülüyken de sorundur, başı açıkken de sorun… Kadın istismarı; din, vicdan dinlemeden en çok ÖRÜMCEK kafaların ve tabii olarak TÜRK töresini özümsememişlerin hüviyetinde kendini bulur.

Bir gün Cengiz Han, çevre hanları toplantıya çağırır. Bütün hanlar, halka oluşturacak düzendeki minderlere otururlar. Hakan’ın gelmesini beklerler. Cengiz Han yanında eşi Börte ile gelir ve  O’nu sağ tarafına oturtur. Gelenek gereği soldan başlayarak hanlar kendilerini tanıtırlar. Son konuk da kendini tanıtınca sırada Börte Kadın vardır.

Burada sözü Cengiz Han alır ve “ben hepinizin hanı Cengiz Han’ım. Bu da benim Han’ım  Börte’dir" der.

İşte, saygıyla kullandığımız "hanım" sözcüğünün günümüze kadar ulaşan, tarihteki yolculuğu böyleyken, bugün evlat sahibi anaç ve ayakları yere demir gibi basan bir Meral Hanım’ı görmezden gelmek Türk töresini bilmemek değil midir?

Bugün Dünya Emekçi Kadınlar günü, Vatan'ı yüceltmeye çalışmaktan üstte bir emek olabilir mi? Vatan yücelirse üzerinde her şey yücelir yükselir!

Kadınına destek vermeyen bir toplumun gelişeceğini iddia etmek boş laftır.. Kadınların giyim kuşamından tutun, evinde işinde her yerde edindikleri görev ve taşıdıkları sosyal rol hakkında erkekler karışmadan duramıyor!. Bir o kadar üzücü olan da kadınlara hücum eden tiplerin kutsal kaynakları referans göstermesidir. Arapçılık hastalığının burada da nüfuz ettiğini üzülerek görmekteyiz.

Bugün, MHP genel başkan adayı kadındır. Meral Akşener’in adaylığı kadın kimliğiyle beraber daha çok önem kazanıyor. Sn Akşener’i yoğunlukla destekleyenler olduğu gibi, Akşener’in sırf kadın olmasından dolayı saldırıya uğradığını da görmekteyiz. Sözde Ülkücü kimliği taşıdığı zannıyla yorum yapanlar, Meral hanımın (sırf) kadın olması sebebiyle MHP LİDERİ olamayacağını söylüyorlar. Bu duruma din de töre de müsaade etmezmiş. Vekil, bakan vs eyvallah; ama genel başkanlığa koca bir VETO! Neden acaba?!. 

Kadınlar, Ülkücü Hareket indinde kusurlu ve kısıtlı cinsler mi? Mukaddes Kur’an ve Türk Töresi, kadının toplumda yeri ve kıymeti esasında ne söylüyor? Başta Türk toplulukları ve tarihine baktığımızda Türk Kadının yeri ve verilen kıymeti, bizi çok daha müspet noktalara götürür; ama idraksiz kafaların, köhne önyargılarının sesi daha çok çıkar. 

Farkında mısınız bilmem! MHP’de bir kadın genel başkan adayının bulunması her açıdan takdir ve tebriki hak ediyor. Ülkücüler; Türk kadınını, ana, eş ve Ülküdaş olarak taltif edip, saygı göstermekle mükelleftir. Bir Türk Milliyetçisi elbette kadına 2. Sınıf canlı muamelesinde bulunamaz. MHP’liler, Türk kadınlarının sorun ve istekleri noktasında partilerini aktif mücadeleye davet etmelidir. Siz bakmayın “8 Mart solcu, gomunist propagandadır” martavalına… Başlarına türlü türlü felaketi reva gördüğümüz kadınlarımızı her vesile ile ön plana taşımak asli toplumsal görevdir. İslam ve Türk Milliyetçiliği kadına her zemin ve safhada itibar hatta görev vermiştir. MHP’li (eleştirel) arkadaşlar, Meral Akşener ismini bir de bu yönde tekrar değerlendirsinler. 

Bazılarına sıkıcı gelse bile yineleyelim. Kadın kas kuvvetinde bizden geride kalsa da akıl ve irade kuvvetinde hiçte yabana atılamaz.. hele ki bir Türk kadını!.. Türk toplumumum gelişim ivmesi için kadınlarımızı her zeminde desteklemek zorundayız; ev, kamusal alan fark etmeden... Bu destek pek tabi siyasetle de olabilir. Cinsiyete, kılık kıyafetine endazesine saplanmadan, Türk Kadınının onurlu ve şerefli bir milletin en kıymetli öğesi olduğunu Meral Akşener’e şahsında vereceğiniz itibarla gösterebilirsiniz. 

Özetle bu ülkede bir Meral Akşener olmak zordur. Kıymet bilelim.

  TANRI TÜRK’Ü KORUSUN!