Afyonkarahisar, Türkiye'nin ilk Gastronomi Sokağı projesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Afyonkarahisar, UNESCO tarafından tescillenmiş bir Gastronomi şehri olarak, gastronomi alanında yapılan yatırımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

İnşa aşamasının neredeyse yarısının tamamlandığını dile getiren Mehmet Zeybek, Afyonkarahisarın Belediye Başkanı. Ve bu projenin Zeybek’in önderliğinde yapımı devam ediyor.

Gastronomi sokağı projesindeki temel amaç, yerli ve yabancı ziyaretçilerin Afyonkarahisarın yöresel lezzetlerini tadabilmeleri…

Beyaz Belge’ye konuşan Zeybek:

"Bu alanda Tarım Bakanlığı'na bağlı İl Gıda Kontrol Laboratuvarı bulunuyordu. Tarım Bakanlığı'nın yeni yerine taşınmasının ardından bu alana tahsisini aldık ve gastronomi projesini geliştirdik. Tarihi dokuya uygun olarak tasarlanan bu mekan, yöresel ürünlerimizin üretim ve tanıtımının yapıldığı bir yer olacak. Ziyaretçiler, Gastronomi Şehri Afyonkarahisar'ın tescilli ürünlerinin nasıl yapıldığını yerinde görebilecek ve aynı zamanda alışveriş yapabilecek. İnşaat hızla ilerliyor ve bu yaz Gastronomi Sokağı'nı hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.

GASTRONOMİ NEDİR?

Yemek ve kültür arasındaki ilişkiyi, zengin veya hassas ve iştah açıcı yiyecekleri hazırlama ve sunma sanatı, belirli bölgelerin pişirme stilleri ve iyi yeme biliminin incelenmesidir. Gastronomide çok bilgili olan kişiye gastronom denir, gastronomist ise gastronomi çalışmasında teori ve pratiği birleştiren kişidir.

Editör: Habererk Haber Merkezi