Değerli arkadaşlarım ben TÜRKÜM demekten utanıyorum! Ya Siz?
AKP kim? ABD’nin taşeronu!
Cemaat Kim? ABD’nin tosuncuğu!
T.C. Nedir? Tüm kurumlardan kaldırılan uğrunda kanlar dökülen var oluş sebebimiz son TÜRK DEVLETİ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN sembolü!
Şu anda tartışılan nedir? Kim ne kadar araklamış? Hangi emniyetçi kimin adamı? Bizden bildiklerimizi Hakim Savcı yapmışız. Hata yapmışız. HSYK değiştirilmeli? Vs. vs…. Biz hep ne dedik senin benim Hakimim olmaz? Türkiye Cumhuriyetinin Hakimi olur. Türkiye Cumhuriyetinin Savcısı olur. Asıl olan Türk devletidir. Türk Devletinin bekasıdır.  Ama yalnızca dedik. Sahip Çıkamadık. Türküm demenin hakkını veremedik. Yalnızca Yazdık. Birkaç kişi okudu. Bazısı Sayın Devlet Bahçeli düşmanlığı ile suçladı, bazısı destek verdi. Ama sonuç ortada Türkiye yok oluyor. Ben üzerime düşeni yapamıyorum Türküm Demekten UTANIYORUM! Ya Siz?
Tabela Üniversiteleri kuruldu. Diploma dağıtılıyor. Bu ülkede parayı ver, diploma al devri başladı. Dedik. Ama yalnızca dedik? 79 tane hukuk fakültesi açıldı. Hukuksuzluk artık sokaklara taştı. Ama biz yalnızca dedik. Hukukçu olarak. Türküm demekten UTANIYORUM! Ya Siz?
Eğitim yerlere düştü. Tüm liseler tabelada Anadolu lisesine dönüştü. Ülkede eğitim kalmadı. Türkiye’de Türk gençliği bitiyor dedik. Yalnızca dedik.  Eski bir eğitimci olarak TÜRKÜM demekten UTANIYORUM! Ya Siz?
Ülkede yolsuzluk almış başını gidiyor dedik. Ülkede muhalefet yok dedik. Halk AKP’den bıktı ama umut görecek lider bulamıyor dedik. Yalnızca dedik. Lider çıkaramayan bir ülkede TÜRKÜM demekten UTANIYORUM! Ya Siz?
Ordusu terörist ilan edilmiş, Genel Kurmay Başkanı binlerce şehidin katili Abdullah Öcalanla aynı kanun maddesinden tutuklu bir ülke olurmu dedik? Ama yalnızca dedik. Bu ülkede TÜRKÜM demekten UTANIYORUM! Ya siz?
Bakanları her iktidarda bakan olmuş? Çocuklarının ihalelerde artık adı sakız olmuş, bir ülkede TÜRKÜM demekten UTANIYORUM! Ya siz?
İktidarın düşüncesine göre müdürlerin atandığı, ellerdeki kadehlere iktidara göre şerbet veya şarap doldurulduğu, baş örtüsünün sembol olduğu, dinin kullanıldığı bir ülkede TÜRKÜM demekten UTANIYORUM! Ya siz?
Tüm dünya TÜRKLERİNİN ve TÜRKİYE CUMHURİYETİ halklarının umudu MHP genel merkezinin mevcut durumda iktidara yürüyemediği bir ülkede TÜRKÜM demekten UTANIYORUM! Ya siz?
Genel başkansız dahi %45 oy alabilecek bir MHP yönetiminin hala %12-15 bandında kaldığı bir ülkede TÜRKÜM demekten UTANIYORUM! Ya Siz?
Herkesin bir umut bir silkiniş beklediği bir ortamda, yerel seçimlerde, üç büyük ilde iddiasız bir MHP yönetimini değiştiremediğimiz bir ülkede TÜRKÜM demekten UTANIYORUM! Ya Siz?                             
Arkadaşlar dünya tarihine adını altın harfler ile  yazdırmış olan bir ecdadın çocukları olarak içinde bulunduğumuz mevcut durumda çaresiz eli kolu bağlı kaderine razı olmuş şekilde beklerken TÜRKÜM demekten UTANIYORUM! ya siz?
                                                 Oğuz Hocaoğlu