Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözüne atıfta bulunarak TÜRKÜM VE DOĞRUYUM.

MUTLUYUM VE GURURLUYUM. Çünkü; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitiren kızım Nazlı HİLAL TOMAKİN’in bugün yapılacak olan mezuniyet töreni için Ankara’da bulunmaktayım. Cenabı Allah her aileye bu gururu yaşatmasını temenni ediyorum. Bu mutluluk tarif edilemez yaşanır.

Acizane ben 1975 yılında girdiğim A.İ.T.İ.A’dan 1979 yılında mezun olmuştum. Yıllar ne hızlı geçti sevgili dostlar. Evlenmişiz, çoluk çocuğa kavuşmuşuz. Cenabı Allah eşim Müjgan’la birlikte bize iki erkek ve bir kız çocuğu vermiş. İlk çocuğumuz 2 Ocak 1981 doğumlu Alperen TOMAKİN, ikinci çocuğumuz İrfan Kurtkağan TOMAKİN, ve üçüncü çocuğumuz bugün mezuniyet törenini yapacağımız Nazlı Hilal TOMAKİN. Eşim ve ben memuriyetten emekli olmuşuz. İki oğlumuzdan 4 torun sahibi olmuşuz. Kısaca böyle bir hayat hikayesi…

Bugün benim için biraz da nostalji günü oldu. Akademiye başladığım ilk günü hatırlıyorum. Yıl 1975 Ağustos Ay’ı. Ankara’ya eski otobüs terminaline inişimi ve ortalığa anlamsızca bakışımı hatırlıyorum. Sudan çıkmış balık gibi hisler içinde idim. Araya sora Site Öğrenci Yurdu’nu (Atatürk Öğrenci Yurdu) buluşumu, ilk kayıt işlemleri yaptırdığımı daha dün gibi hatırlıyorum. Ankara’nın sokaklarının dili olsa da anlatsa…. Okuduğumuz okuldaki komünist işgali kırma mücadelemizi, yaşadığımız bir dizi öğrenci olaylarını, yine Ankara’da başlayan memuriyet yıllarımı ve mezun olduğumuz yılları hatırlıyorum. Hepsi gözümün önünden bir film şeridi gibi geçti bir anda.

Evet bugün Ankara benim için daha bir başka, daha bir anlamlı. Çünkü; kızım Nazlı Hilal SBF’yi bitirmiş mezuniyet törenini yaşayacak bizlerde ona ailecek eşlik edeceğiz. Bundan daha mutluluk olabilir mi?

Sevgili kızım Nazlı Hilal TOMAKİN’e hayatının bundan sonraki yıllarında başarılarının devamını diliyorum. Cenabı Allah kızımın da hepimizin de yar ve yardımcısı olsun. Amin…

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE