İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanları, Kastamonu Şeker Fabrikası'nın satılmaması için ortak eylem düzenledi.

İYİ Parti Kurucular kurulu üyesi ve Şeker Fabrikaları eski Genel Müdürü Seyit Yücel yaptığı konuşmada " Şeker Fabrikalarının satışının söz konusu olduğu zamanlar, belki Türkiye'de en büyük ızdırabı duyan insanlardan biri benim. Bir zamanlar nasıl daha iyi yaparız, nasıl daha ayağı kaldırırız, nasıl kar ettiririz diye adım adım, milim milim gezdiğimiz fabrikalarımızı şimdi şimdi satılmasınlar diye gezmek, gerçekten bana çok büyük bir hüzün veriyor. Daha öncede pek çok yerde söyledim, Şeker Fabrikaları zarar etmez, Şeker Fabrikaları zarar ettirilir. Sistemli bir şekilde uğraşılarak zarar ettirilir. Nitekim son 15 yılın verimlilik tablosuna baktığınızda, kar zarar tablosuna baktığınızda bunu net bir şekilde görüyorsunuz.

Ehil olmayan ellerde, her gün işçisinin eksiltilmesi ile, ekim alanlarının daraltılmasıyla pancardan elde edilen gelirin, çiftimizin gözünde değeri kalmamasıyla şeker fabrikaları maalesef pek çok boyutuyla sıkıntıya ve zarara sokulmuştur.

Bugünkü adına satış denilen, bana göre peşkeş çekme olan hadisenin eşiğine getirilmiştir.