Üç yıl önce gerçekleşen darbe girişimi sonrası FETÖ ihaneti, tehdit algılanmasında nerdeyse PKK terörünün önüne geçti. Gerçi yanlış da sayılmaz; sistemli bir şekilde devlet kurumlarına yerleşme, gizli mesaj ağı, siyaseti yönlendirme, askeriye ve polis teşkilatına yuvalanma, sağlık ve eğitim kurumlarıyla bu sektörlerde ve genel ticarette hakim olma, milletin dinî duygularını kolayca sömürebilme....

Bu açıdan bakınca tabiiki ilk başta PKK’dan daha tehlikeli gözüküyor ancak yukarıda saydıklarımın birkaçı hariç hepsi PKK’nın da uyguladığı stratejiler...

15 Temmuz ihanetinin muhasebesini yaptığımızda geçtiğimiz 3 yılda neler oldu bir düşünelim;
- Fetö‘nün 1 numarası Adil Öksüz haini darbe gecesi yakalanıp, don gömlek soyulduktan sonra nasıl olduysa salıverildi. Bu da Fetö soruşturmalarını yapanların içinde dahi FETÖ sempatizanı olabileceği kuşkusunu iyice artırdı.
- Darbe girişimi sonrası kahramanca açıklamalar yapan bir çok önemli siyasetçi, bürokrat, sendikacı, yazar ve iş adamını darbe gecesi ne bir meydanda, ne de bir tank üzerinde resmini gören duyan olmadı. Örnek vermek gerekirse iktidar sendikası olarak nitelendirilen Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ı veya şube başkanlarını darbe gecesi meydanlarda gören yok. Ama kaç şube başkanı veya yöneticisi, ilçe temsilcisi, sendika üyesi, üyesi olup okul müdürlüğü veya ilçe milli eğitim müdürlüğü yapan üyesi Fetö kapsamında ihraç edildi şimdilik bir istatistik yok ama ihraç edilenlerin, soruşturması devam edenlerin olduğunu biliyoruz. Keza diğer sendikaların da bu konudaki son durumunu merak ediyoruz.
- Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 2018 yılında 'Fetö Borsası' konusunda yaptığı açıklama ile gündeme bomba gibi düştü. Bu iddiaya göre Fetö tutuklusu bazı iş adamları 'itirafçı' kapsamında belli miktarlarda para vererek serbest bıraktırılıyordu. Tayyar, bu konuda Savcılık ifadesine de çağrıldı. Sonucu merakla bekliyoruz.
- Darbenin beyin takımından olan Mehmet Dişli'nin ağabeyi Şaban Dişli Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılıp, 2018'de Hollanda Büyükelçisi olarak atandı.
- Yurtta Sulh Konseyi’nin siyasi işbirlikçilerinin ortaya çıkarılması için İyi Parti tarafından 2019 Mayıs ayında TBMM'ye verilen Araştırma Önergesi, Ak Parti’nin 'Red', MHP’nin 'Çekimser' oyları ile reddedildi.
- 31 Mart ve 23 Haziran 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti seçim işlerinden sorumlu Gn.Bşk.Yrd. Ali İhsan Yavuz'un seçimlerde Fetö'yü suçlayan açıklamalarının ardından, katıldığı bir çok Fetö organizasyonlarına ait resimleri yayımlandı.

- 15 Temmuz gecesi ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; "Biz 15 Temmuz'da nasıl kurtulduğumuzu zannediyoruz? Biz nasıl kurtulduk? Kim ne derse desin, 450 bin çocukları doğdu bu ülkede. Allah o 450 bin çocuğun hayrına 15 Temmuz'da şu hainlere ezdirmedi. Ben onu bilirim." deyince, o gecede eşini ve bir oğlunu kurban veren Nihal Olçok tepki gösterdi; “Yanılıyorsunuz Sayın Süleyman Soylu , evladım Abdullah ve babası Erol Olçok vatan İçin şehit düştü. Kendi vatanında savaşmayıp başka bir ülkede çoğalan Suriyeli muhacirler için değil vallahi. Yapmayın lütfen acıyor, bu can zaten acıyor da, azıcık daha az acıtın. Yoksa acı bulaşıcıdır.”

- 15 Temmuz sonrası bir çok kendi partilisi tarafından Fetö ithamlarına maruz kalan ve bir anlamda dışlanan Bülent Arınç, 2019'da Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atandı. Kurulun ilk işi maaşlarını 13 bin TL'den 18 bin TL'ye çıkarınca büyük eleştiri almış, bunu eleştirenlere 'edepsiz' diyen Arınç, maaşının yarısını da KHK mağdurlarına dağıtacağını duyurdu. Bu açıklaması da Fetö ile mücadele konusunda bazı eleştirilere sebep olan Arınç'ın KHK mağdurları kavramını kullanması, önümüzdeki süreçte ne gibi gelişmelere yol açacak göreceğiz.

Bir de insanımızın en çok eleştirdiği konular şunlar;
- Mesela Fetö'ye 40 yılı aşkın hizmet eden Hüseyin Gülerce gibi bu işin kıdemlilerinin sanki masummuş gibi bu konuda TV ekranlarında ahkam kesmesi.
- Geçmişte Fethullah Gülen haini hakkında birçok övücü sözleri bulunan, Feto ile ilgili ithamlara maruz kalan AK Parti Burdur milletvekili Reşat Petek'in TBMM Fetö'yü Araştırma komisyonu başkanı olması ve bu konuda kitap yazması...
- Fetö'nün siyasi ayağının bir türlü ortaya çıkarılmaması!
- 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe hutbede yer veren Diyanet İşleri Başkanlığı, milli bayramlarda neden aynı hassasiyeti göstermiyor? 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, Milli Mücadelenin önemli günleri neden hutbelerde yer bulmuyor? Çanakkale Zaferi de Enver Paşa ve Atatürk başta olmak üzere bir çok kahramanın ismi geçirilmeden, onlara bir rahmet dilenmeden hutbelerde yer buldu.

Sahi Diyanet'ten binlerce imam Fetö gerekçesiyle ihraç edilmişti. Onların arkasında kılınan namazlar ne olacak? Kaza gerekir mi? Fetö'den ihraç edilen polisin kasten yazdığı trafik cezaları zaten ödendi bitti. Peki Fetö’den ihraç edilen bürokrat, savcı, hakim ve diğer yetkililerin açtırdığı binlerce adlî ve idari soruşturma ve verilen binlerce ceza halen memurların sicilinde duruyor. Bunlar hakkında harekete geçecek yürekli milletvekilleri var mı?

Evet değerli okurlar, hain girişimin üzerinden 3 yıl geçti. Bu 3 yıl içinde kafalarda soru işareti oluşturan, tepkiye sebep olan konuları aklıma geldiğince yazdım. İnşallah hatalardan ders çıkarılır ve Fetö’nün siyasi ayağı da önümüzdeki süreçte ortaya çıkarılır. Bu vesileyle o gece tek kaygısı vatan olarak meydana çıkan Büyük Türk Milletine şükranlarımı sunuyor, yine tek kaygısı vatan olarak hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum.