Dünyada bir ilke imza atacak olan Alef Aeronautics, ilk uçan elektrikli otomobil için ön sipariş almaya başladı. Çıkış tarihi ve fiyatı belli olan uçan elektrikli araçlar ABD bayilerinde satışa çıkmak için hazırlık aşamasında. Alef Aeronautics modern uçağı bir otomobil bayisi aracılığıyla satmak için ön sipariş aldı. 2015 yılından beri imkansıza imza atmaya çalışan Alef Aeronautics sınırları zorlamayı seviyor.

Şirket planlamasına göre yıllar içinde uçan elektrikli otomobil için modeli geliştirmeye çalıştı. 19 Ekim 2022'de ilk yüzde 100 elektrikli uçan araba olan "Model A"yı tanıttı.

Alef Aeronautics'a göre uçan elektrikli araba 320 kilometre gidebiliyor, 175 kilometre uçabiliyor. Geçtiğimiz ay Alef'in "Model A"sı, ABD Federal Havacılık İdaresi'nden Özel Uçuşa Elverişlilik Sertifikası alan ilk elektrikli uçan araba oldu.

Uçan elektrikli araçların, 2025 yılının dördüncü çeyreğinde satışa başlanması bekleniyor. En kısa sürede de teslimatların yapılması kararı alındı.

“Uçan Elektrikli Arabalara Talep Oldukça Fazla”

Alef Aeronautics’in yapmış olduğu açıklamaya göre; ilk uçan elektrikli otomobilin ön siparişlerinin yıl sonunda 400'den 2 bin 500'e ulaştığını söyledi.

Şirket, 300 bin dolarlık Model A için ön siparişlere ekim ayında başladı ve normal sıra için 150 dolar veya öncelik için 1.500 dolar yatırma seçeneği sunuldu.

Alef’in CEO’su Jim Dukhovny da açıklama yaptı; ''Alef olarak uçan arabaya yönelik bu denli güçlü bir ilk talep görmekten heyecan duyuyoruz. Bazı ön siparişlerle birlikte aldığımız minnettarlık ve ilham notları için müteşekkiriz. Teslimatlara başlamadan önce hâlâ kat etmemiz gereken bir yol var, ancak gideceğimiz yerde yollara ihtiyacımız yok.''

Model A, bir ya da iki yolcu taşımak üzere tasarlandı ve dikey kalkış ve iniş özellikleriyle birlikte halka açık yollarda kullanılabilecek.

Alef, Model A'dan sonra, 2035 yılında piyasaya sürülecek olan "Model Z" adlı dört kişilik bir sedanı da piyasaya sürmeyi planlıyor.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı