Yeşil Sol Parti'nin kurucularından eski milletvekili Ufuk Uras, AK Parti'den istifa eden eski başbakan Ahmet Davutoğlu'yla görüşmesinin ardından 8 Ekim'de partisinden istifa etmişti. Yerel seçimlerde Saadet Partisi'ne de oy verdiğini açıklayan Uras'ın Davutoğlu'nun kuracağı yeni partiye geçeceği iddia ediliyordu.

TV5 'e konuşan Uras partisinden istifa gerekçelerini ve Davutoğlu'ya görüşmesini Suat Toktaş'ın sunduğu Düşünme Vakti'nde anlattı. Uras, Saadet Partisi'ne oy vermesinin ve Davutoğlu'yla görüşmesinin partisinde huzurluğa neden olduğuna işaret ederek, istafa kararı aldığını söyledi.

"OYUMU SAADET VE CHP ARASINDA DAĞITTIM"

Uras şöyle konuştu:

"Daha çok parti politikalarıyla bağdaşmıyor diye ifade edildi. Zaten öyleydi. Bunlar (Davutoğlu'yla görüşmesi) kişisel görüşmelerdi partiyle ilgisi yoktu. Dolayısıyla bütün siyasi kimlikler böyle bir müzakare içinde bulunurlar. Herkes kendi mahallesiyle konuşuyor farklı mahallelerle konuşmak anlamlıdır. Dolayısıyla bütün bu süreci kaldıramamak bana tuhaf gelmişti. Ben yerel seçimler öncesi uzun süre yatay siyasete inanan bir insan olarak yerel seçimler gibi dünyanın birçok ülkesinde adayların yerellerden belirlendiği meselenin bizde merkezden ve adayların paraşütle atandığı siyasete itiraz ederek, "Bu seçimlerde de eğer adaylar yerellerden belirlenmezse hiçbir partiye oy vermeyeceğim kardeşim" dedim. Fakat sonra bir baktım hiçbir partinin adayı yerellerden belirlenmiyor. Bu sefer hiçbir partiye oy vermediğinizde iktidara yaracağı için oyumu Saadet Partisi ve CHP arasında dağıttım. Bunu ifade ettim yani bir protesto tavrı ama bunun dışında yine ana akım medyada bir-iki konuşmam nedeniyle Saadet Partisi'nden arayıp "Bizim hakkımızı, hukukumuzu savunduğunuz için teşekkür ederiz" demişlerdi onları da ifade ettim genel başkan yardımcısına. Yani "Bu tartışmalar sizin gıyabınızda oluyor ve ben Saadet Partisi'nin AK Parti'ye karşı izlediği politikanın kıymetli olduğunu düşünüyorum ve Türkiye'de de mütedeyyinlerle sekülerlerin buluşmasının önemli olduğunu düşünüyorum ve muhalefet cephesinde esas itibariyle yan yana gelmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedim.