Öğr. Gör. Furkan Bölükbaşı'nın Ülkü Ocakları hakkında sosyal medya hesabından yayınladığı yazıya Orhun Daştan'dan cevap geldi!

Öğr. Gör. Furkan Bölükbaşı;

"Çocukluğumda Manas Destanını, Boğaç Han’ı, Deli Dumrul’u, Segrek’i, Bamsı Beyrek’i, Dede Korkut’u, Bilge Kağan’ı, Mete Han’ı defalarca okuyarak büyüdüm. Gençliğimde Türk mitolojisine ve tarihine dair onlarca kaynak bitirdim. 

Ülkü Ocakları’na, Türk Ocağı’na, KOCAV’a, Alperen Ocakları’na hayatımın çeşitli dönemlerinde mutlaka uğradım.

Çocukken Muhsin Yazıcıoğlu’nun afişlerini gecelerce duvarlara astım.

Benim Türklük bilincime ve Türklük altyapıma laf edenler benim Türklüğümün zekatı bile etmezler. 

Burada sahte hesaplardan güya Türkçülük oynayıp elalemin karısına kızına ağza alınmayacak hakaretler eden, düşmanına bile mert davranması gerekirken, namertliği kendine şiar edinen tiplerden değil Türk, insan bile olamayacağını bilecek kadar uzun süredir milliyetçi camiadayım.

Boğaç Han kimdir diye sorsam suratıma aval aval bakacak tiplerden de Türklük öğrenecek değilim. Birazcık adam olsanız zaten delikanlı gibi adınızla soyadınızla yazarsınız. Lafınızın arkasında durursunuz." sözlerine karşı MHP'li Orhun Daştan;
"Eski bir Ülkü Ocakları başkanıyım, İstanbul Ülkü Ocakları’nın eski il başkan yardımcılarındanım, şu anda da MHP’de aktif yöneticiyim.

Bizler tanımadığımızı bile gıyaben biliriz.

Eğer muhbirlik ya da bilgi toplamak için uğramadıysa, bu şahsı teşkilatın hiç bir yerinde görmedim." şeklinde karşılık verdi.
 

Editör: Buse Ceren Balta