ÜLKÜCÜ; BİR YILAN DELİĞİNDEN İKİ DEFA ISIRILMAZ…!


Aydınlık Dergisi 1 Mart 2011 tarihinden itibaren haftalık yayınlarını, günlük gazete olarak sürdürmeye başladı…!


33 sene önce biz bu filmi görmüştük…! Temkinli ve tedbirli olmakta fayda var…!


1978-1980 arası,haftalıktan günlük gazeteye dönüşen Aydınlık gazetesinin sürdürdüğü; karanlık, kirli ve bir o kadarda gizemli yayınlarının en büyük hedefi MHP ve ülkücü camianın öne çıkmış yöneticileri ve gençlik liderleriydi…!


Fotoğrafları ve ev adresleri teşhir edilip, hedef gösterilen çok sayıda partilimiz ve ülküdaşımız;sol terör örgütlerince kahpe pusularla şehit edildi…!


MHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Gümrük Tekel Bakanı Gün SAZAK, Milletvekili gazeteci yazar İlhan DARENDELİOĞLU,Ortadoğu gazetesi başyazarı şair İsmail GERÇEKSÖZ,Milletvekili gazeteci yazar Fedai COŞKUNER ve adını sayamadığımız nice ülküdaşımız Aydınlık gazetesinin hedef göstermesiyle öldürüldü...!


Bende o yıllarda defalarca,Aydınlık gazetesinde manşet hedef konusu yapıldım…! Bu yayınlarında tesiriyle,bir çok sol örgütün ölüm listesinde yer alıp,çeşitli saldırılarından yaralı kurtuldum…! Öldürmeyen Allah öldürmedi…!


Aydınlık gazetesinin günah ve utanç dolu ibretlik arşivi,araştırmacılar tarafından incelenip eserleştirilirse,Türk siyasi hayatının bir döneminin olayları ve aktörleri daha iyi anlaşılacaktır…!


Türkiye ve Türk Milleti sevdalısı nice ülkücü vatanseverin ölümüne ve zulüm görmesine neden olan Aydınlıkçılar; bu kez büründükleri ulusalcılık bayraktarlığı kisvesiyle kamuoyundaki milli hassasiyetleri provoke edecekler…!


Kargaları kendilerine kılavuz seçenlerin vay haline…!


Okyanus ötesinden sevk ve idare edilen ne idüğü belirsiz, adı ak kendi kara olanlarla da… Cemaziyülevvelini çok iyi bildiğimiz karanlık dünyaların aydınlık geçinenleriyle de hiçbir işimiz olmaz…!


Sahte kahramanlara,çakma milliyetçilere,dindar görünen münafıklara ülkücüler aldanmaz...!


Ülkücüler; konjüktüre göre ’’Solculuk, Komünistlik, Kürtçülük, Devrimcilik, MHP ve Ülkücü düşmanlığı, İktidar tetikçiliği, Darbe kışkırtıcılığı, Provakatörlük, Ulusalcılık’’ vazifelerini ifa eden yılanları,iyi tanımaktadır.


Tanımayanlara tanıtalım…! Unutanlara hatırlatalım…! Bu oltaya takılacakları da uyaralım…!


O yıllara tanık olan ülküdaşlarımın anlatımıyla Aydınlık gazetesi…


”YUSUF ZİYA ARPACIK:“Düşük Yoğunluklu Çatışma” günlerinde, Perinçek’in Aydınlık gazetesi ülkücülerin ev adresleri telefonları ve diğer bilgilerini yayınlar tetikçilerde bu hedefleri kolayca ortadan kaldırırdı… 5 Ocak’ta Yozgat Cezaevinden firar etmiş ve Sağmalcılar kaçağı İsmet Koçak ile İzmir’de buluşmuştuk. Daha dün gibi aklımda 1980 senesinin Mart-Nisan ayları idi… Cuma namazını Bornova’da kılalım dedi Koçak… Camiye doğru yürürken bir bayi de Aydınlık Gazetesi gördük yarım sayfa benim resmim basılmıştı… Açık bir hedef tahtası yapmış bizi de ortaya koymuştu… Yüce Rabbimin izni ve iradesi ile, bu itlerin av’ı olmadık ama ne can’larımız bunların tuzağına düştü anlatmakla bitmez…’’


CENGİZ AKYILDIZ :’’Sokaklarda tanklar ve askerler kol geziyor.
13 İlde sıkıyönetim ilan edilmiş. Buna rağmen her gün kan ve gözyaşı
dinmiyor. Kan emici, bölücü sol örgütler her gün bir vatan sevdalısı ülkücü ve asker polis şehit etmekte…Allah’ım yok mu bu karanlık gecelerin Nurlu sabahı..
Her akşam bizler mutlaka ülküdaşlarımla helalleşir öyle ayrılırdık.
Zira kimin ne zaman şehit olacağı, hangi ocağa kor düşeceği belli değil.
AYDINLIK GAZETESİ her gün bir ülkücüyü gazetesinde manşet yapıyordu..
Bir haftaya kalmadan gazetede manşet olan dava arkadaşımızın şehit haberi ile sarsılıyorduk…’’


ÖKKEŞ ŞENDİLLER :’’Doğu PERİNÇEK ve ekibi Aydınlık Gazetesini çıkartıyordu. Aydınlık gazetesinin yaptığı tahrikler Maraş olaylarının en büyük sebeplerinden birisidir AYDINLIK gazetesi, İçişleri Bakanı Hasan Fehmi GÜNEŞ’le beraber bu olayları tersine çevirmek için yollar izledi..
Ankara’da çok özel bir ekip kuruldu.Kazım ULUSOY Emniyet amiri başkanlığında.. Kazım ULUSOY o zaman POL-DER Genel başkanıydı… Ankara’nın çok meşhur sadist işkencecilerinden oluşan Zeki KAMAN, Alper YAZ, Dürüst OKTAY Kahramanmaraş’a olayları sorgulamak için geldiler…’’


HAKKI ÖZNUR:’’12 Eylül öncesi en yoğun saldırılarını Aydınlık gazetesinin günlük olarak yayınlanmasından sonra yapmışlardır. Hedef MHP ve ülkücü hareketti. Özellikle MHP’yi yıpratmak için CHP’nin 22 aylık iktidarında solcu bürokratlardan aldıkları MHP aleyhtarı rapor ve belgeleri yayınlıyordu… 1978-1980 döneminde MHP ve ülkücü hareket mensuplarının evlerini, işyerlerini, adreslerini afişe eden haber ve yayınlar yaptı. Ülkücü hareket bu yayınlar üzerine yüzlerce mensubunu şehit verdi. Aydınlık hedef gösterdi, komünist terör örgütleri vurdu. Ülkücüler şehit olmakla kalmadı binlerce gencecik ülkü fidanı Aydınlık’ın iftiraları ve Aydınlık’da yayınlanan sahte itirafçı Ömer TANLAK ve Ali YURTASLAN gibi ne olduğu belli olmayan lümpen tiplerin ifadeleriyle POL-DER’li kızıl çetelerin işkencelerinden geçirildi, zindanlara atıldılar, mağdur edildiler.’’


NEVZAT KÖSOĞLU:“Ulusalcılıkla çok fazla ilgilendiğimi söyleyemem fakat gördüğüm kadarıyla ulusalcılık milliciliğin maneviyattan soyulmuş, kuru hali. Bir adam(Doğu PERİNÇEK) var, o adam bizim isimlerimizi gazetede(AYDINLIK) ev adreslerimizle birlikte yayınladı ve Gün Bey (SAZAK) oradan alınan adresle evinin önünde vuruldu. O da şimdi ulusalsa, ben onun nesiyle ilgileneyim?”


...
Ezan-Bayrak-Vatan diyen,milli hassasiyetleri yüksek,Türkiye sevdalılarının toplanması gereken yegane yer;milli mücadelenin son kalesi Milliyetçi Hareket Partisidir...!

 

HÜSEYİN KOCABAŞ

Editör: TE Bilişim