Ege Üniversitesi'nde 20 Şubat 2015 günü ülkücü öğrencilerle PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H üyeleri olduğu belirtilen öğrenci grubu arasında çıkan kavgada bıcaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e zehir zemberek sözlerle yüklendi.

Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanlığı'nın iftar programında konuşan Fuat Mahir Çakıroğlu, oğlunu öldüren PKK'lı Nurullah Semo'ya burs veren ve daha sonra Semo'nun bir akrabasının düğününe katılmasıyla gündeme gelen Seyithan İzsiz'i İstanbul 3'üncü bölge 2'nci sıradan milletvekili adayı gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve ve Müsavat Dervişoğlu’na  çok sert tepki gösterdi. 

"AYAĞINI DENK ALSIN"

İftar programına oğlunun kabrini ziyaret edip geldiğini ifade eden acılı baba, "Kesinleşmiş olarak bildiğim, gerçekten doğru olan, belgeleri olan Seyithan İzsiz, Fırat'ın katili, benim oğlumu katleden insana burs veriyor.
Buradan İYİ Parti'ye, Meral Hanım'a sesleniyorum, ayağını denk alsın. Biz bu vatan için şehit veriyoruz. Ağrı'dan PKK'lı HDP'li bir şahıs, bilmem neyin başkanı diye ne aldın acaba ondan? Benim oğlumu sattın. Buradan Musavat Dervişoğlu'na da sesleniyorum. Kabre beraber koyduk Fıratı. nasıl insansınız siz? Nasıl kabul ediyorsunuz bu insanları. Milliyetçi, ülkücüyüz diye sesleniyorsunuz. İYİ Parti içindeki evlatlarım buna karşı çıkacaktır inşallah. Bunların Atatürkle, milliyetçilikle, ülkücüklükle alakaları kalmamıştır" dedi.

Editör: Yadigar Hanım