Gazeteciler Aytunç Erkin ve Mahmut Övür’ün de konuk olduğu programda Özdağ, Merkez Bankası eski Naci Ağbal’ın gece yarısı kararı ile görevden alınması, İstanbul Sözleşmesi’nden feragat, Suriyeli sığınmacıların iç güvenlik ve ekonomik krize etkileri, HDP’nin kapatılması süreci ve gündemi değerlendirdi. Özdağ aynı zamanda yeni parti çalışmalarına ilişkin de süreç hakkında bilgilendirmede bulundu.

ÖZDAĞ, İYİ PARTİ'DEN AYRILIŞ SEBEBİNİ VE HDP'Yİ ELEŞTİRME SEBEPLERİNİ ANLATTI

"İYİ Parti'den ayrılış sebeplerimden birsi de bu" diyen Prof. Dr. Ümit Özdağ , HDP ile ilgili olarak çok sert açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın açıklamaları şöyle;

İYİ Parti bir eksen değişikliği içerisine girdi. Parti içerisinde FETÖ ile iltisaklı unsurların tercih edildi olduğunu gördüm..

Benim ayrılma sürecimde dünyadaki bütün FETÖ'cü hesaplar benim aleyhimde yayın yaptılar. Genel merkezi İstanbul'u il başkanını desteklediler. Bugünde aynı FETÖ'cü yayınlar bana saldırıyorlar. Bana hakaret ediyorlar ve, Meral Hanım şöyle iyidir, böyle iyidir diyorlar ve destekliyorlar ortada.

FETÖ'nün propagandistleri dışarıdan akıl veriyorlar neden Meral Hanım konuştuktan sonra propagandasını yapıyorlar. Bunlar beni rahatsız ediyordu..

Dinlenmedim tasfiye edilmeye çalışıldım. Meral Hanım'ın davet etmesini bekledim. Yok saydı.İYİ Parti'nin kurucular kurulunu birlikte hazırlamıştık.

Bu FETÖ neden bizi destekliyor.neden bizi öpüyor bu FETÖ neden Ümiz Özdağ'a saldırıyor. Şimdi bu FETÖ son bin senede gördüğümüz en büyük iç düşman. PKK'lının kim olduğunu biliyoruz ama FETÖ'cünü kim olduğunu bilmiyoruz.

HDP ile normal bir siyasi partiymiş gibi görüşen siyasetçilere ve siyasi partilerin yaptığı şeyin doğru olmadığını düşünüyorum.

İYİ Parti’den ayrılış sebeplerimden birisi de bu.

HDP politikalarında hiç değişiklik yapmadan kendisini siyasete empoze etmeye çalışıyor.

Hayır, sen normal değilsin. Sen parti bile sayılmazsın.

Çünkü sen Türkiye’ye düşman, Türkiye’yi bölmek isteyen, Türk askerini öldüren, Türk sivilini öldüren bir terör örgütüne destek oluyorsun. Nasıl normal olabilirsin?

ÜMİT ÖZDAĞ EKİBİNDE KİMLERİN OLACAĞINI AÇIKLADI

Aytun Erkin’in “Partinizi kimlerle kuruyorsunuz” sorusu üzerine Özdağ, Yusuf Halaçoğlu ve Özcan Yeniçeri’yi işaret ederek şu açıklamalarda bulundu.

“Yusuf hocamız ziyaret edeceğim. İzmir'e gideceğim kendisi ile görüşeceğim. Partiye davet edeceğim. Özcan Yeniçeri’yi iki defa ziyaret ettim. Gönül desteği veriyor. Ben gönül desteğinin ötesinde de destek bekliyorum. 223 kurucumuz olacak. 223 kurucumuzun 81 tanesi illerden olacak.

“İYİ Parti küskünler hareketi değiliz”

Türk dünyasından Türkiye vatandaşı olan temsilciler olacak. Bir de Türkiye'yi yönetecek bir heyet olacak. Bu heyette sizin de tanıdığınız isimler olacak tabi.

Kadroda ekonomi dünyasından, esnaftan, akademiden olanlar olacak. Hepsi hazır değil tabii ki ama ince eleyip sık dokuyoruz.

İYİ Parti’den kopanlar ve kopmakta olanlar da var. Biz bir İYİ Parti küskünler hareketi değiliz.

Bunun ötesinde daha önce siyasette doğrudan yer almamış isimler olacak.

Ortak noktamız burada birinci mecliste olduğu gibi farklı konularda farklı şeyler düşünebiliriz.

Ama Türkiye’ye ihtiyacımız var. Biz birinci meclisimizin ruh hali ve Atatürk’ün stratejik zekâsıyla meseleye yaklaşmak istiyoruz.”

“ÖZDAĞ, “BAŞARISIZ OLURSAM İLK SEÇİMDE BIRAKIRIM”

Prof. Dr. Özdağ, yeni partinin adı ile ilgili de konuştu; gün içinde duyulan bir kelime olduğunu belirtti.

Özdağ oy oranı hedefi olup olmadığı ve başarısız olursa sürecin nasıl işleyeceği sorusuna da “Başarısız olduğumda ilk seçimde bırakırım. Eğer partim parlamentoya giremez ise başarısızımdır.” cevabını verdi.

PROGRAMIN TAMAMI

Editör: TE Bilişim