Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Her şey kontrol altında” başlığıyla kaleme aldığı yazısında Ümit Özdağ’la ilgili, “Ümit Özdağ’ın yeni parti kurmak gibi bir ajandası olduğunu düşünüyorlar.

O nedenle çok gecikmeden Ümit Özdağ’ın ihraç kararı alınacak gibi görünüyor” şeklindeki ifadeleri kullandı.

Selvi’nin yazısından ilgili kısmı şu şekilde:

ÜMİT ÖZDAĞ SAVUNMASINI VERECEK

ÜMİT Özdağ, İYİ Parti’de disipline sevk edilmişti. Ümit Özdağ ile konuştum. Bugün için savunmasını vereceğini söyledi. “İki savunmam olacak. Biri hukuki savunmam olacak. Bir de onun ekinde siyasi savunmam yer alacak” dedi. Ümit Özdağ, CNN Türk’te Tarafsız Bölge programına katılarak, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu iddia etmişti. Delil olarak Buğra Kavuncu’nun Türkiye-Kazakistan İşadamları Derneği’nin başkan yardımcılığını yapmasını göstermişti. Bu dernek 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’cü olduğu için Türkiye’nin talebi üzerine kapatıldı. Ümit Özdağ’ın iddiaları üzerine Buğra Kavuncu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ’den soruşturma açtı. Ümit Özdağ’a “Savunmanızda Buğra Kavuncu hakkında öne sürdüğünüz iddialar mı yer alacak” diye sordum. “Evet” dedi.

ÖZDAĞ’A İHRAÇ YOLU

İYİ Parti kaynaklarıyla da konuştum. Ümit Özdağ’ın suçlamalarına yanıt vermeme kararı alınmış. Polemiği sürdürmeme adına. Ama Ümit Özdağ sürdürecek. Ümit Özdağ’ın yeni parti kurmak gibi bir ajandası olduğunu düşünüyorlar. O nedenle çok gecikmeden Ümit Özdağ’ın ihraç kararı alınacak gibi görünüyor.

Editör: TE Bilişim