Ümit Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamda:

İliç madeni ile ilgili yaptığım 3 paylaşım Emniyet Genel Müdürlüğünün talebiyle, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle mahkeme kararı ile erişime engellendi.

Milli güvenliği ve kamu düzenini tehdit eden benim paylaşımlarım değil iktidarın altın madenlerimizi yabancı şirketlere ve yerli ortaklarına peşkeş çekmesidir. Bu X’lerde Türkiye’nin güvenliği savunulmuştur. Türk halkına gerçekleri olduğu gibi söylemeye devam edeceğiz.ifadelerine yer verdi.

Vebb

Sözcünün haberine göre;Erzincan'ın İliç ilçesinde yüzde 80'ini Kanadalı SRC Madencilik şirketine ait Çöpler Altın Madeni’nde 13 Şubat'ta meydana gelen heyelan faciasında 9 işçi tonlarca toprağın altında kaldı. İşçileri arama çalışmaları devam ederken sorumluların tespiti için soruşturma başlatıldı.

Maden işletmesinin sahibi olan Kanada merkezli SSR Madencilik'in Türkiye müdürü C.D. dün gözatlına alınmıi ardından yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ucuz Uçak Bileti Bulmanın Püf Noktaları Ucuz Uçak Bileti Bulmanın Püf Noktaları

SSR Madencilik, önceki gün sekiz çalışanının daha gözaltına alındığını duyurmuştu. Aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 kişi tutuklanmış, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Editör: Habererk Com