Eski AKP milletvekili Yasin Aktay, sığınmacılarla ilgili açıklama yaparak "Ümit Özdağ'ın kafası, 20 yıl sonrası için bu nüfusun bize neler getirip neler götüreceğini algılayamaz. Gerekirse bunlar Türkiye'nin parçası haline getirilir, Türkleştirilir, Türkiye'ye sadık bir kitle haline gelir" demişti.

Turkish News Portal’a konuşan 26. dönem AKP Siirt Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay’ın ifadelerinin tamamı şöyle:

"20 yıl sonrası için bu nüfusun bize neler getirip neler götüreceği konusunda Ümit Özdağ'ın kafası algılayamaz bunu. Bu iş biraz da sosyolojik bir iştir. Türkiye'nin emme ve entegre etme kapasitesi çok çok güçlüdür. Gerekirse bunlar Türkiye'nin parçası haline getirilir, Türkleştirilir, Türkiye'ye sadık bir kitle haline gelir."

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN SERT YANIT

Flash TV’de Fatih Ertürk’ün programına katılarak Aktay’a cevap veren Özdağ,

"Türkiye, Yasin Aktay'ı Türkiye'ye sadık hale getiremedi ki; Suriye'den gelenleri getirsin. Yasin Aktay Türk düşmanıdır. Tescilli bir Türk düşmanıdır. Yasin Aktay Atatürk düşmanıdır. Yasin Aktay Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temellerine düşmandır. Yasin Aktay'ın kafası etnik ırkçı bir kafadır. Arap ırkçısıdır, bu nedenle Atatürk'ün kurduğu Türk devletinden nefret eder ve onun yıkılması için çalışır." Dedi.

Editör: Gökçe Sevim