Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TELE1 televizyonunda canlı yayına katıldı. Özdağ, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini belirterek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Özdağ, Cumhur İttifakı'nı destekleyen ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine gönderilmesi için bir takvim olduğunu söylemesi ve bu sözlerin AKP yöneticileri tarafından yalanlanmasıyla ilgili konuştu.

Ümit Özdağ, AKP'li Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmede kendisine böyle bir takvimden bahsedilmediğini belirtti. Özdağ, "Numan Bey bana bir takvimden bahsetti mi? Hayır, bahsetmedi. Bana bir milyon sığınmacının gönderileceğini söyledi, ancak sığınmacı sayısını beş milyon olarak verdi. Geriye kalan dört milyon Suriyeli için ne yapılacağını sordum, ancak cevap alamadım. Dedim ki bu geri dönüş planı değil, bu Suriye'nin kuzeyinde bir Afganistan oluşturma planı. Özetle, Sinan Bey'e hangi takvimin açıklandığını bilmiyorum, ancak bana böyle bir takvim açıklanmadı. Sinan Bey'in bu konuda açıklama yapmasını istiyorum, böylece ben ve diğerleri de öğrenmiş oluruz" şeklinde konuştu.

Editör: Habererk Com