İstanbul milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, katıldığı bir televizyon programında yeni kurduğu partiye ilişkin açıklamalarda bulundu ve gündemi değerlendirdi.

Ümit Özdağ, 223 kurucudan oluşacak kadronun oluşturulduğunu, parti programının uzmanlar tarafından hazırlandığını belirtti.

Özdağ, yeni başlattıkları oluşumun adının Ayyıldız Hareketi olduğunu ilan ederek partinin adının ise farklı olduğunu ve logo çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

“Türkiye için korona virüs sonrası milli siyasete cevap verecek bir program hazırlıyoruz. Cumhuriyet’in kuruluş esaslarını 21. yüzyıla taşıyacak, Türkiye’nin önündeki meydan okumaları aşacak ve önünü açacak bir program hazırlığı içindeyiz.

Hem çiftçiye dokunan hem imalat sanayinin sorunlarını çözen hem de Türkiye’nin demokratik hukuk devleti emellerine dönmesi mücadelesi veren bir program hazırlıyoruz.

Bu program çerçevesinde İstanbul’da iki çalıştay yaptık. Bunlardan biri Suriyelilerin ülkeye dönüşü, bir diğeri ise AB ile tam üyelik dışında geliştirilebilecek yeni bir üyelik modeli çalıştayları.

Yeni çalıştaylar da olacak. Tüzük çalışması devam ediyor.

19 Mayıs’ta Ayyıldız Hareketi olarak Anıtkabir’de olacağız. Ancak partimizin adı Ayyıldız Partisi değil şu an mevcutta böyle bir parti var. Partimizin adı belli, logosu hazır, bunları da duyuracağız.”