İyi Parti'de Koray Aydın'a yakınlığıyla bilinen isimlerden Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın katıldığı bir canlı yayında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını yorumlarken Alevi kimliğine dikkat çekerek oy kaybına yol açabileceği yorumunda bulunması siyaset gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'ndan özür dilemesi ve Oral'ın disipline sevkiyle yeni bir boyut kazanan tartışmaya ilişkin en dikkat çekici çıkış Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi.

Sosyal medya hesabından Ankara Milletvekili Oral'ın açıklamalarını paylaşan Prof. Dr. Özdağ, videolu paylaşımında CHP Genel Başkanı'na uyarı ve tavsiye içeren bir de not ekledi. Akşener'in olası hamlelerini açıklayan Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Bu konuşma Akşener’in onayı olmadan yapılamaz. Akşener 6’lı masada Yavaş’ın ismini önerecek. Kabul edilmesini istediği için değil, reddedilmesi için. Yavaş reddedilince kendisi masayı dağıtıp “tavşan” aday olacak. Kılıçdaroğlu, bu oyunu masada Yavaş’a “evet” diyerek bozabilir."

Editör: TE Bilişim