İYİ Parti'den istifa eden Ümit Özdağ yeni partinin kamuoyuyla paylaşılması için önce 19 Mayıs tarihi belirlendiğini yalanladı.

Partinin ilk il başkanlığının Ankara’da açılacağı ve Ramazan Bayramından sonra da Türkiye çapında bir ziyaretlere başlayacağı bildirildi.

Habererk Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk Levent Arslan’ın sunduğu sosyal medya üzerinden yayın yapan Haberkurt TV’de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı “Şimdi dün TRT kaynaklı, bugün  başka televizyonlarda da verildi bizim habererk’de de verildi, Haziran sonu gibi kurtulmanın kurulum aşamasına geldiğini kurucuları ile ismi ile her şeyin belli olduğun diye. Bunu Ümit hoca bizim WhatsApp gruplarımız da tekzip etti.

“Ben böyle bir açıklama yapmadım” öyle bir şey olsa ilk siz bilirsiniz “ dedi.

Partinin kurulma çalışmaları hızla devam etmektedir.   Bayram sonrası Ankara İl başkanlığımızın açılışı vardır.
Bayram sonrası da Türkiye seyahatleriniz başlayacaktır. Ümit Özdağ WhatsApp grubunda bizlere bu bilgileri verdi.Türkiye'nin Pandami ve başka özel şartlarından dolayı çok doğal olarak birkaç ay ileri tarihe sekmesi normaldir. Benim tahminim 30 Ağustos gibi olur. Ama ben 29 Ekim'e yetişecek diye düşünüyorum.”

Levent Arslan sorduğu “Mustafa Ömür beyefendi demiş ki “Değerli hocam yeni parti kursa ülkücü camia tarafından nasıl karşılanır?” Milliyetçi ve Ülkücü tabana hitap edebilecek mi?” diye sordu.

İsmail Türk şöyle cevap verdi “Arkadaşımızın yaşı bu söylediklerime uygun mudur, o dönemde yaşamış mıdır, bilmiyorum ama ben kendi dönemlerden bahsedeyim. Yani biz ülkücü olduğumuz dönemlerde bizim partimizin %1-%2’lerde gezdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Yani hesap kitapla değil biz, özgül ağırlığımızla, muktedirliğimizle Türk milletine ve Türk siyasetine yön veren bir harekettir.”

Levent Arslan bunun üzerine “Ümit Özdağ'ın yeni kuracağı parti %2 civarlarında mı başlayacak dediniz?” dedi.

İsmail Türk ise “Hayır, öyle bir şey demedim sen yanlış anladın. MHP'den MÇP'den Başbuğ Türkeş'in başladığı dönemden bahsediyorum. Yani bundan 40 sene önceden bahsediyorum. Dolayısıyla idealist ülkücülük böyle bir şeydi. Bunu anlatmak istiyorum.” şeklinde cevap verdi.

HABERERK NEDİR?

Habererk.com konusunda çarpıcı açıklamalar yapan İsmail Türk “Habererk com Türkiye'de Türk milliyetçilerinin tartışılmaz sesidir. Niye başarlıyız? Çok paramız olduğundan değil.
Bunu açıkça söylüyorum Habererk.com Türk milliyetçilerinin sesidir. Orada sahibi olarak ben de eleştirilirim, Ümit Özdağ’ı da eleştirebilirsiniz, Devlet Beyi de eleştirebilirsiniz.  Meral Akşener’i de eleştirebilirsiniz. Veya doğru şeylerini de alkışlaya bilirsiniz. Her sese kulak veren Habererk.com hiçbir zaman Pravda olmayacak. Ümit Özdağ'ın Partisi'nin sesi de olmayacak. Türk milliyetçileri sesi olacak. Dün MHP'nin sesi olmadığı gibi İYİ Parti'nin sesi olmadığı gibi bağımsız Türk milliyetçilerinin sesi olacak.  Hepinizin hakkı vardır orada,  isteyen orada görüş ve düşüncelerini istediği gibi yayınlayabilir. Türkiye'de bu işlerin öncüsü olmak şerefini de bana bahseden Allah'a Kadir Gecesi şükrediyorum.”ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim