İSTANBUL, (DHA) - Ümraniye Belediyesi’nin 2019’dan bu yana ilçede düzenlediği “Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Programı” kapsamında, bu konuda istekli olan mülk sahiplerinin bulunduğu 6 bin 100 binada, toplantı ve çalışmalar tamamlandı. Belediyeden yapılan açıklamada, “Bu sayede 85 bin kişinin güvenli konutlara kavuşmasının önü açıldı. 2019’dan bu yana Ümraniye’de 644 bina dönüşüme girerek toplamda 2 bin 814 konut yeni sahiplerine teslim edildi. Bu sayede 4 yılda yaklaşık 13 bin kişi yeni ve güvenli evlerine kavuştu” denildi.

Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantıları düzenleniyor. Belediyeden yapılan açıklamada, "Söz konusu bu binalardaki 21 bin 220 bağımsız bölümün sakinleri gerek kamu gerekse özel kentsel dönüşüm projeleri için uzlaşmaya hazır ve eksiksiz bilgiye sahip hale geldi. Bu toplantı ve çalışmalar neticesinde yaklaşık 85 bin kişi sonuçsuz çekişmelerden kurtularak, doğru bilgi ve yönlendirmeye en yetkili birimden ulaşarak; güvenli ve konforlu konutlara kavuşmak için ilk adımı atmış oldu. Bu bilgilendirme toplantıları sonrası 4 yılda Ümraniye’de 644 bina kentsel dönüşüme girerek 2 bin 814 konut sahiplerine teslim edildi. Bu sayede yaklaşık 13 bin kişi yeni ve güvenli evlerine kavuşmuş oldu” ifadelerine yer verildi.

"ON BİNLERCE VATANDAŞIMIZIN SAĞLIKLI VE KALİTELİ KONUTLARA KAVUŞMASINA VESİLE OLDUK"

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım konuyla ilgili, “Ümraniye Belediyesi olarak ilçemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarına 6 Şubat’ta yaşadığımız depremlerin ardından başlamadık. Uzun bir süre İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapmış bir mühendis, bir idareci olarak olası bir İstanbul depreminin büyük bir yıkıma neden olacağını çok iyi bilen biriyim. 2019’da Ümraniye Belediye Başkanı seçildikten sonra ilçede önemli bir kentsel dönüşüm çalışması yapılması için müdürlük kurduk. Kentsel dönüşüm müdürlüğümüz dört yıldır Ümraniye’de güzel işler ortaya koyuyor. Düzenlediğimiz bilgilendirme toplantıları ve yaptığımız proje çalışmalarıyla on binlerce vatandaşımızın sağlıklı ve kaliteli konutlara kavuşmasına vesile olduk” dedi.

VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ REHBERLİK EDİYOR

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü 2019’den beri vatandaşlara ücretsiz ve şartsız; kentsel dönüşüm hukuki ve teknik destek hizmeti vermeye başladı. Bu hizmet dâhilinde belediyeye başvuru yaparak talepte bulunan mülk sahiplerine; imar durumu, muhtemel yapılaşma şartları, güncel piyasa koşullarına göre kentsel dönüşümde karşılaşabilecekleri durumlar, sözleşme ve protokol kontrolleri de dâhil olmak üzere bilgilendirmeler tek tek yapılıyor.

Kaynak: dha