MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Twittet hesabından MHP ve İYİ Parti üzerinden Milliyetçilere oynanan oyunları açıkladı.

Kulat’ın attığı peş peşe tweetler dikkat çekti.

Kulat’ın ifadeleri şu şekilde:

1. Bir süredir alttan alta bugün ise alenen bir yazı ile Türkiye İç Siyasetine yönelik çoklu bir operasyonun ilk adımı atıldı. Hedefte MHP ve İYİ Parti Süleyman Soylu var. Güya önümüzdeki günlerde MHP ve IYI PARTİ birleşecek ve başına Sn. Soylu geçecek. Anlamı ne?

2. Bu proje son yıllarda ayrılan iki parti de olsa total oylara baktığınızda ülkemizde artan milliyetçi seçmende zihin karışıklığını hedefliyor. Alternatifli büyüyen milliyetçi tabanı operasyonel bir mühendislikle küçültme çabası planlanıyor, olabilir.

3. Tırnaklarıyla kazarak siyasetin her kademesinde isbat-i vücut ile yükselen; karizma liderlerin gölgesinde kalmaksızın (siyasi tarihimizde çok da örneği görülmeyen) ciddi bir özgül ağırlık inşaa eden Sn Soylu hakkında onu seven çevrelerde kuşku oluşturmak.

4. Son dönemde pek çok siyaset mühendisinin "uzun ömürlü olmaz, ya iktidara ya muhalefete yamanır (!)" hesaplarını alt üst ederek hem kurumsallaşan hemde oyu artan ve alternatif olma yolundaki Sn. Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti tabanında tedirginlik yapmak.

5. Türk siyasetinde 40 yılı aşkın süredir kilit parti olmanın ötesinde; ülkemizi hedef alan her uluslararası oyunda oyun bozucu rolüyle çok önemli bir misyon üstlenen Sn. Devlet Bahçeli

liderliğindeki MHP tabanında huzursuzluk çıkarmak.

6. Son olarak Cumhurbaşkanı Sn.Erdoğanı kendi partisi AKP dışında farklı partileri operasyonla dizayn eden / Cumhur ittifakında "ortağına tuzak kuran" algısıyla itibarsizlastirmak istiyorlar Velhasıl bir taşla KUŞ SÜRÜSÜ VURMAK İSTİYORLAR da biz bu oyunu bozmaz mıyız?

7. Biz bu milletin evlatları olarak iktidarı yada muhalefeti destekleriz. Başarı grafiğine bağlı olarak bir sonraki seçimde yeni tercihlerde bulunabiliriz. Amma ve lakin, Bu ülke siyasetini dış kaynaklı siyaset mühendislerine teslim etmeme konusunda siyaset üstü irademiz var.

Editör: TE Bilişim