Japonya'nın önde gelen firmalarından biri olan Pasco Shikishima'nın ekmek paketlerinde fare kalıntılarına rastlanması, ülkede büyük bir tedirginlik yarattı. Şirket, bu skandalın ardından 104 bin paket ekmek tedbir amacıyla piyasadan topladı.

Nagoya merkezli ekmek üreticisi Shikishima Baking Co., Ltd., Tokyo'daki fabrikasında ürettiği ekmeklerde fare parçalarının bulunduğunu belirtti. Bu durumun ortaya çıkmasının ardından şirket, 100.000'e yakın ekmek ürününü gönüllü olarak geri çağırdı.

Şirketin "Chojuku" serisine ait 4.000 ürün, gönüllü geri çağırma kapsamında. Geri çağrılacak ürünler, Tokyo başta olmak üzere 14 ilde satıldı ve son kullanma tarihi bu ayın 7'si ile 11'i arasındaydı.

Şirketin verdiği bilgiye göre, bu ayın 5'inde bir tüketici, aldığı ekmeğin içinde yabancı bir cisim buldu. İnceleme sonucunda, yaklaşık 5 adet bir santimetre kare siyah yumru keşfedildi ve bunun farenin vücudunun bir parçası olduğu tespit edildi.

İranlılar Tahran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin öldüğü belli olmadan ölüm haberini kutluyorlar İranlılar Tahran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin öldüğü belli olmadan ölüm haberini kutluyorlar

Pasco Shikishima, ekmeklerinde fare kalıntılarına rastlanmasıyla ilgili olarak hızlı bir şekilde harekete geçti. Şirket, söz konusu ekmeklerin acil olarak piyasadan çekilmesine karar vererek, toplamda 104 bin paketlik bir geri çağırma süreci başlattı.

Pasco Shikishima yetkilileri, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve benzer durumların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

Editör: Habererk Com