Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayında yıllık enflasyonu yüzde 78,62, Haziran ayı enflasyonunun bir anceki aya göre ise 4,95 olarak açıklamıştı. Ünlü ekonomist Meriç Köyatası, enflasyon rakamlarının ardından yaptığı değerlendirmede, "Enflasyon koştura koştura hiper enflasyona doğru gidiyor. Gerçekçi kur, para ve maliye politikalarını uygulayın dedik, laf dinletemedik" dedi.

Enflasyonun gidişatını Gazeteci Uğur Dündar'a değerlendirdiğini belirten Köyatası, "Sevgili Uğur’a bugün enflasyonun nedenleri üzerinden bir mektup yazmıştım. Mektubun sonunda da halka acı ilaç içermeden enflasyonla mücadele mümkün demiştim. Bunun yollarını bir sonraki mektupta açıklayacaktım. Ama o kadar çok telefon geldi ki ipuçlarını veren bir video çektim. Akşam yenilen hurmalar mideyi tırmalar. Hurmayı kim yediyse acı ilacı o içer" ifadelerini kullandı.

Köyatası, ayrıca "sevgili Uğur Dündar’ın en eski arkadaşı Milattan Önce Hititliler döneminden Müjdat Gezen. Ben o kadar eski değilim ama 35 yıllık arkadaşız. Uğur’un da medyada her dediği doğru çıkan tanımlaması yapması, benim için gurur verici" diye konuştu.

Editör: Yadigar Hanım