Kaahramanmaraş depreminin  ardından yaptığı depreme ilişkin çarpıcı açıklamalarıyla gündeme gelen Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a istifa çağrısında bulundu.

Çevre  Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin ardındaan "Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konutu seferberliğini başlatıp, 1 yıl içerisinde tamamlayacağız" açıklamasında bulunmuştu. Prof. Dr. Ercan, Bakan Kurum'un deprem bölgesindeki konutları 1 yıl içinde yapacakları sözleri üzerine sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak, "Peki, iş bu kadar çabuk oluyorsa, bunu neden önceden yapmadınız?" diye sordu.

Prof. Dr. Ercan, Twitter hesabı üzerinden Bakan Kurum'a şöyle seslendi: 

"Sayın Bakan Murat Kurum, bu bölgede büyük bir deprem olacağı uzun yıllardır bilinmektedir.  Deprem bölgesindeki olağanüstü yıkımın tek sorumlusu değilsiniz. 1950’den sonra yeralan neredeyse tüm yönetimlerdir. Ancak, siz 20 yıldır görevdesiniz.

Bu süre içinde gerekli çalışmalar yapılsaydı, yitimler çok azalabilir, oradaki yapıların tümü de dönüştürülebilirdi. Kaldı ki, bugün bir yıl içinde tüm yapıların dikileceğini söylüyorsunuz. Peki, iş bu kadar çabuk oluyorsa, bunu neden önceden yapmadınız? Acımız çok büyük.

Kamu oyunun yaralı gönlünü bir nebze rahatlatmak için, sizden rica ediyorum, lütfen görevinizi başarıyla yapabilecek, yetkin bir bilimciye bırakınız. Bu çok onurlu bir ayrılış olacaktır. Bilginize sunarım."

Editör: Yadigar Hanım