Yerli ve milli sloganıyla üretimi yapılacağı duyurulan ve yerlilik oranının yüzde 51 olduğu iddia edilen TOGG Gemlik Kampüsü 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı görkemli bir törenle açıldı. 

TOGG'un ön siparişlerinin alındığı açıklanırken, ünlü ekonomist Mustafa Sönmez, üretimin hızla devam ettiği bildirilen fabrikanın içinin boş olduğunu iddia etti. Sönmez, sosyal medya hesabından fabrikanın içini gösteren bir video yayınladı. Sönmez, paylaşımında, "Bunların hayatları algı, dalavere. 29 Ekim’i kaçırmayıp güya Togg u tanıttılar. Tamamen bir sahne atraksiyonu. Ortada üretim bandı falan yok, yakın zamanda olacağı da yok. Sipariş vermişler de rengini Emine hanım ile kararlaştıracaklarmış da…" dedi.

Video gerçekse Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alacağı kırmızı renge bile karar verdiği söylenen; ilk siparişi Azerbaycan cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den aldığı iddia edilen TOGG'un siparişlere nasıl yetişeceği merak ediliyor.

Öte yandan Anadolu Ajansı, açılış gününde haber merkezlerine fabrikanın dolu görüntülerini servis etmişti. İşte o fotoğraflardan bazıları:

Editör: Yadigar Hanım