Ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Mehmet Ulay, uzun bir süredir akciğer rahatsızlığıyla mücadele ediyordu.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre 81 yaşındaki Mehmet Ulay, bir yıldır Almanya'da akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Ulay, Almanya’da hayatını kaybetti.

MEHMET ULAY KİMDİR?

1942 yılında İstanbul'da doğup Ankara'da büyüyen Mehmet Ulay, liseyi tamamladıktan sonra İstanbul'un Kabataş Lisesi'nden mezun oldu.

Sanat kariyerine 1963 yılında Devlet Tiyatroları'nda başladı. Ardından 1969 yılında İngiltere'nin Oldwick Theater'ında görev aldı. İki yıl sonra Türkiye'ye dönerek Ankara Sanat Tiyatrosu'na katıldı. Daha sonrasında Almanya ve ABD'de tiyatro üzerine araştırmalarda bulundu. Türkiye'ye geri döndüğünde ise sinema, dizi ve televizyon reklam filmlerinde yer aldı.

Tiyatro sahnesindeki performansları arasında "Çalıkışu," "Casablanca," "Yalandan Kim Ölmüş," "Sacco ile Vanzetti," ve "Durand Bulvarı" gibi oyunlar bulunuyor.

Sinema dünyasında ise "Yıldızlara Bak," "Çiçero," "Daire," "Emret Komutanım Şah Mat," "Beyza'nın Kadınları" gibi yapımlarda rol aldı.

Televizyon dizileri arasında ise "Süper Baba," "Kurtuluş," "Küçük Besleme," "Üvey Baba," "Yarım Elma," "Emret Komutanım," "Ezel," "Arka Sıradakiler," "Muhteşem Yüzyıl," "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz," "Hakan: Muhafız," "Hükümsüz" ve "Seni Çok Bekledim" gibi projelerde yer aldı. Son olarak "Mahkûm" dizisinde rol almıştı.

Editör: Habererk Haber Merkezi