Sedat Peker, Cem Küçük'ün kendisini hedef alması üzerine Cem Küçük’ün çalıştığı kurumun üst düzey yöneticisinin olduğu iddia edilen üç erkeğin uygunsuz görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşmıştı.

Görüntüler gündeme bomba gibi düşerken gazeteci Zafer Arapkirli yayımlanan görüntülere ilişkin “Yanlış yollar” başlıklı bir tweet dizisi yayınladı. “Biz ‘rejimin açık ve derin temsilci ve destekçilerinin’ yönetim kurulu odalarında ya da başka mahfillerde neler çevirdiğini merak ediyoruz.” diyen Arapkirli’nin yazısının tamamı şu şekilde:

“Son günlerde, yeniden "harlanan bir ifşaat alevi" Sedat Peker'i yeniden gündeme getirdi. Yararlı da oluyor. Fakat bu furyada, toplum özellikle siyaset alanındaki bilinmeyenlerin, pisliklerin ortaya saçılmasını istiyor. Yatak/otel odalarını değil.

Peker'in görüşleri, mafya lideri olarak konumu ve "kariyeri" bizim tasvip etmediğimiz ve "ayrı gezegenler" olarak gördüğümüz konumlar. Ama 1 yıldır yaptığı açıklamalarla, sağladığı toplumsal yarar açısından tabii ki ilgileniyor ve devamını diliyoruz.

Peker'in de zaman zaman vurguladığı üzere, "insanların özel yaşamları ve belden aşağısı ile ilgili sicilleri" ile uğraşmak etik değil. Kim olursa olsun. Bizler filanca holdingin yöneticilerinin, "kul hakkı-yetim hakkı" ile ilgilerini merak ediyoruz.

Bu nedenle, birkaç gündür Peker kaynaklı "cinsel tercih içerikli imalı" videoların, neredeyse siyasi-narkotik--finansal konulardan daha fazla ilgi görmesini, kendisinin de yanlış bulduğunu umuyor, bu yolu değiştirmesini arzu ediyoruz.

Tekrar etmek gerekirse: Biz "rejimin açık ve derin temsilci ve destekçilerinin" yönetim kurulu odalarında ya da başka mahfillerde neler çevirdiğini merak ediyoruz. "Otel/yatak/tekne odalarında" neler döndüğünü değil.

Filanca patronun, siyasetçinin ya da çalıştırdığı gazetecinin bu anlamda "mahcup olması bizim ilgi alanımız değil. Rating, ilgi, sosyal medya etkileşimi uğruna bu yolun sürdürülmemesi tek dileğimiz. Sedat Peker de, dileriz olaya böyle bakar.”

“KASETİNİ YAYINLAMAYACAĞIMIN GARANTİSİNİ VEREMEM”

Sedat Peker, Zafer Arapkirli’nin tweetlerinin ardından ‘Uzun Çavuş’ isimli hesaptan bir açıklama yaptı. Arapkirli’nin kendisini tamamen yanlış anladığını ifade eden Peker, “Günahsız kimseyi yayınlamak gibi bir merakım yok. Ancak bir kaç i…nin kasetini yayınlamayacağımın garantisini veremem.” dedi.

Peker’in açıklamalarının tamamı şu şekilde:

“Sayın Zafer Arapkirlien son yayınlanan video ile ilgili yorumunuzu okudum taktir ettim. Retweet yaparak da okunmasını istedim. Ancak siz beni tamamen yanlış anlamışsınız kendi hemcinsinden hoşlananlara LGBT’li birey yani gay denir. Ancak hem kendi hemcinsi ile ilişkiye girip bunu saklayarak diğer gaylere hakaret edip onları şeytanlaştıranlara ise i…e denir.

Benim yayınladığım kaset i…e kasetiydi. Kimsenin yatak odasının meraklısı değilim. Günahsız kimseyi yayınlamak gibi bir merakım yok. Ancak bir kaç i…nin kasetini yayınlamayacağımın garantisini veremem.

Sözlerinize saygı duyuyorum, hatta şapka çıkarıyorum. Karşımdaki insanlar mertçe savaşırsa en mert düşmanı görecekler ancak hile yaparlarsa onları şeytanlaşmış bir canlı karşılayacak. Bende SÖZ NAMUS… Dumanla haberleşmeye YENİLECEKSİNİZ…”

Editör: Gökçe Sevim