Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların tatil ilan edilmesi sonrasında uzaktan eğitim konusunda bazı bilgilendirmelerde bulundu. Uzaktan eğitim nedir? Uzaktan eğitim ne zaman başlayacak, ders süreleri ne kadar olacak?

Koronavirüs salgını nedeni ile okulların tatil ilan edilmesi sonrasında 23 Mart tarihinde başlayacak olan uzaktan eğitim konusunda MEB Ziya Selçuk bazı önemli ipuçları verdi. Selçuk öncelikle ders sürelerinin 20 dakika olacağını söyledi.

Ülkemizde artan koronavirüs vakaları sonrasında 2 kişinin de hayatını kaybetmesi okullardaki tatilin uzamasını da yeniden etkin hale getirdi. 16 Mart tarihinde okulların tatil ilan edilmesi ile 23 Mart'ta başlayacak olan uzaktan eğitim bazı soruları da beraberinde getirdi. 

Uzaktan Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim derslerinin 23 Mart Pazartesi günü saat 09.00'da başlayacağını belirterek ders sürelerinin okullardaki gibi 40 dakika değil 20 dakika olacağını çocukların bunları kaçırmaları durumunda ise tekrarlarının olacağını televizyonlarda ihtiyaç duyulan derslerin ise kendileri tarafından hazırlandığını ifade etti. Hafta sonunda bütün televizyonlardaki içeriğin ve EBA alt yapısının hazırlık içerisinde olduğunu belirten Selçuk, tatilin ise önümüzdeki hafta sonlanabileceğine işaret etti.

Editör: TE Bilişim