Op. Dr. Özgür Ağlamış vajina beyazlatma operasyonu esnasında çekilen videosunu paylaştı. Ağlamış, 2-3 seans ile vajinadaki koyu lekelerin giderildiğini belirtti. Vajina beyazlatma işleminin kadınların özgüvenini yükselttiğini de vurguladı.

Vajina Beyazlatma

Genital bölge renk açma ile ilgili işlemler, son yıllarda hastalar tarafından oldukça rağbet gören tedavilerdir. Özellikle lazerle genital bölge renk açma tedavilerindeki hasta memnuniyeti oldukça fazladır. Halk arasında “genital bölge beyazlatma”, “vajina beyazlatma”, “bikini bölgesi renk açıcı işlemler”, “vulva beyazlatma” olarak da bilinen genital bölgenin renk açıcı işlemleri farklı yöntemlerle yapılabilmektedir.

Vajina beyazlatma ne demek?

Vajina beyazlatma tabiri aslında çok uygun değildir. Çünkü kadınlarda dış genital bölge ‘vulva’ olarak adlandırılır. Vajina beyazlatma yerine, vulva renk açma daha uygun bir terim olacaktır.

Vulva beyazlatma işlemleri zamanla koyulaşan, esmerleşen vulvanın koyuluğu gidermek için yapılan tedavileri içerir. Tıbbi olarak renk açıcı yani “hiperpigmentasyon” tedavileri olarak geçmektedir ve vücudun farklı bölgelerinde de uygulanabilmektedir.

Editör: İlayda Şimşek