Kahramanmaraş'ta 04.17'de meydana gelen deprem 10 ilde hissedildi. İlk belirlemelere göre 76 kişinin hayatını kaybettiği, 440 kişinin de yaralandığı depremde arama kurtarma çalışmaları hızla devam ederken, Hatay ve İskenderun'da devlet hastaneleri ile polis evinin yıkıldığı bilgisine ulaşıldı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kentte yıkılan binalar bulunduğunu belirterek, İskenderun'daki ve Antakya'daki devlet hastaneleri ile Polisevinin yıkıldığını açıkladı. Vali Doğan, kentte hayatını kaybedenler ve çok sayıda yaralı olduğunu söyledi.

Doğan, "Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binalar var. İskenderun'daki ve Antakya'daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı. Vatandaşların oturduğu binalarda yıkıntılar var. Şu anda jandarmanın bahçesine bir karargah kurduk, bütün birimleri buraya topladık. Elimizdeki imkanlarla oralara müdahale etmeye çalışıyoruz. Havaalanı pistinde biraz sıkıntı var, uçakların inmesinde problem yaşanıyor. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz. Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var." dedi.

Editör: Yadigar Hanım