Recep Yazıcıoğlu; Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli eski valisi. Kişiliği ve görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı nedeniyle, sıra dışı fikirleri ve enerjisiyle, ayrıca bambaşka görüşleriyle Süper Vali olarak anıldı.

Mezarıma hür demokrat bir ülkede, bizleri mahir demokrat  bir ülkede adam gibi yaşayamadan gitti yazın ...
Şahsiyet olarak kıvırma vasiyetlerinin olmadığı, özgür hukukun özgür olduğu, faili meçhullerin olmadığı ,eşkiyalığın olmadığı,çetelerin olmadığı, özgür bir ülkede yaşamak isterim. Ama bu özlem ile ölürsem ki öyle olacak ,öyle görünüyor ki bu sevgili halkımızın bu anlamda ciddi bir talebi, ciddi bir dayatması yok. Ne demokratik sivil örgütlerin, ne sivil insiyatifin  böyle bir derdi yok çok şükür. Onların ne derdi var? Birileri bizi kurtarsın, işte kurtarıyorlar bizi, ben mezar taşıma bunu vasiyet edeceğim ve böyle bir ülkede yaşamadan gitti çünkü bunları anlattığımız zaman batı standartları bize göre o zaman onlarla bir pakt imza edelim. Madem öyle yani tüketim tarzında hiçbir çekince koymuyoruz, daha yakışıklı daha güzel giyiniyoruz geliyoruz çok güzel  ama onlar gibi üretemiyoruz. Onlar gibi yönetilemiyoruz. Peki niye o zaman bir konuda tamam deyip, efendim bizim şartlarımız ülkenin milleti ile, ülkesi ile bölünmez bütünlüğü.. yaa bunlar boş laflar.
Adam gibi adam olmanın yollarını, yöntemlerini hep birlikte bulacağız yazıktır günahtır. Gün hızla gidiyor aramızdaki mesafe hızlı açılıyor .15 milyon genç okula başladı. Bu 15 milyon insan ne olacak? Ülkenin alt yapısı ne olacak? enflasyon ne olacak? Bunlar kimi ilgilendiriyor Sizi günün 24 saati kurtardık elhamdülillah Allah kolaylık versin ....diyerek 1999 yılında  görüşlerini anlatmıştı.

Editör: Habererk Com