Millet ittifakını itibarsızlaştırmak için her yolu denediler. Tehdit, şantaj, iftiranın hiçbiri sökmedi. Sonunda devlet arşivlerini kullanarak, bazı adayların HDP’ye yakın olduğu suçlamasını yönelttiler, o da sökmedi. Çünkü yakın geçmişte bir çözüm süreci yaşadık. Yapmayın etmeyin bu hainlerle masaya oturmayın diyenlere nasıl saldırıldığını millet unutmadı.

Artık din üzerinden atılan yalanlar da tutmuyor. Bir çok seçimi dindarlık, İslamcılık üzerinden kazandılar. Ama vatandaş seçim sürecinde Cumhur ittifakı adına konuşanların söylemlerini görünce İslam’ın bazılarının dilinden kalbine inmediğini gördü. Hangi Müslümanlıkta başkalarına iftira atmak vardır? Hangi Müslümanlık tehdide, rüşvete cevaz verir. Hangi Müslümanlık, tüyü bitmemiş yetimin hakkının seçim çalışmalarında bonkörce harcanmasına izin verir?

Vatandaş aptal değil, her şeyi görüyor. Ve AKP’nin ülkeyi getirdiği noktanın acı ve sıkıntılarını iliklerine kadar hissediyor. Yıllar önce Aşık Mahzuni güzel bir Türkü söylemiş ve şöyle demişti; Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana..İşte şimdi tam öyle bir durumdayız, vatandaşı soğan ekmek yiyemeyecek duruma getirdiler. Herhalde bu aziz millet, AKP’ye oy vererek ben aç kalmak istiyorum demeyecektir.

Şunu tepeden tırnağa inanarak söylüyorum, cumhuriyet tarihi boyunca İslam ahlakına en uzak iktidar AKP’ iktidarıdır. AKP’ye oy vermek dindarlık değil, yüce dinimizi siyaset tezgahlarında bir işporta malı derekesine düşürmektir. İslam’ı AKP’nin tasallutundan kurtarmak İslam’a en büyük hizmettir. Gençler, çocuklar bu iktidara bakarak İslam’dan kaçıyor. İktidarın yaptığı her hata İslam’a mal ediliyor. Biri çıktı AKP’ye oy veren cennete gider dedi, biri çıktı Gaziantep’te vatandaşa öküzün arabaya baktığı gibi bakıyorlar dedi, şimdi bakan Pakdemirli bu ADİLERE oy vermeyin diyor. Hain dediler, öküz dediler, kafir dediler olmadı şimdi de adi dediler. Bu kadar hakaret yiyen bir millet nasıl AKP’ye oy verir?

İYİ partiye, CHP’ye veya öteki partilere oy vermekle kimse dinden çıkmaz. Bize CE HA PE diye gösterdikleri CHP bugünün CHP’si değil. Dünün CHP’si ile bizi korkutmaya çalışıyorlar. Köprülerin altında çok sular geçti. Bugünün CHP’si dine dünkü CHP’den çok saygılı. Kılıçdaroğlu partisini merkeze ve demokrasiye çekmek için elinden geleni yaptı. Evet bazıları hayret edecek ama bunu gençliğini CHP ile mücadele ile geçirmiş ben söylüyorum. Bir şey değişmişse eskide kalmanın anlamı yok, o gün farklıydı bugün farklı. Bir kendinize sorun bakalımKılıçdaroğlu’nun dindarları rahatsız edecek tek bir lafını bulabilir misiniz?

Yalan, yalan milleti dinden imandan ettiler. Bir hafta önce Ayasofya açılsın diyenleri bu can bu bedende oldukça Ayasofya açılmayacak diye azarladılar. Bir hafta sonra tepkiler çığ gibi büyüyünce belki açarız demeye başladılar.Oydan başka hiçbir ölçüleri, kutsalları yok. Böyle devlet yönetilir mi? Seçimle gelenin seçimle gideceğini bir türlü kabullenemiyorlar. Vatandaş kendilerine oy verdiği zaman sandığın iradesi diyorlar, vermediği zaman sizi gidi hainler diyorlar.

Artık millet AKP’ ye oy vermenin dinle imanla alakası olmadığını tam tersine dinimizi imanımızı bu partinin tekelinden kurtarmak gerektiğini görüyor. Bundan gayri, hırsızlık yolsuzluk değil diyecek kadar savrulan Hayrettin Karaman’ın fetvaları bile bu uyanışı durduramaz. Vatandaş imanını AKP’nin hegemonyasından kurtarıp özgürleşiyor. İyi de ediyor.