İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında, sokağa çıkma yasağının ilan edilme şekline tepki gösterdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Devlet bu zamanlarda lazımdır, geçmişte böyle olmuştur. Bundan 60 gün önce sahra hastaneleri ilgili çalışmalara başlayın dedik." dedi.

Akşener, "Açıklanan ekonomik paket yetmez genişletin dedik. Devlet millet böyle zamanda milleten para istemez dedik" diye konuştu. 

Akşener, "Gördük ki iktidarın bir pandemi senaryosu bile yokmuş, ülkeyi de krizi yönetemez olmuş. Bu durumun son örneğine cuma akşamı hep beraber şahit olduk. İçişleri Bakanlığı 31 ile sokağa çıkma yasağını 22.00'de duyurdu. Belediyelerin durumdan haberi olmadı. Bilim Kurulu'nun bile haberi olmadı." ifadesini kullandı. 

Akşener'in açıklamalarından başlıklar şöyle: 

"Sayın Erdoğan'ın canı sokağa çıkma yasağı istedi ve ilan edildi.  Dönüp milleti azarlamaya hakkınız yok. Vatandaşa stok yapma deyip iki saat kala sokağa çıkma yasağı ilan ederseniz onlar da sokağa çıkar."

Akşener'in açıklamasından satır başları şu şekilde:

"Bu salgından Allah'ın izniyle yüz akıyla çıkacağız. Bu vesileyle salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarına güvenlik güçlerimize, teşekkür ediyorum. Salgında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Devlet tam da bu zamanlar için lazımdır. Devlet, milletinin yanında duruyoruz. Ama maalesef devletin bilimin ışığında değil, siyasi çıkarlar için adına adımları defalarca uyarmamıza rağmen hala aynı adımların atıldığını görüyor kadim devletimiz adına utanıyorum.

Sayın Erdoğan’a yaptığı yanlışları işaret ettik. Salgın bize gelmeden 60 gün önce sahra hastanesi için çalışmalara başlayın, aşıyla ilgili çalışmalara şimdiden başlayın dedik. Vatandaşın üstüne ekonomik yük gelecek, açıklanan ekonomik paket yetmez geliştirin dedik. Milletten para istenmez aksine destek olunur dedik. Millet İttifakı belediyeleri düşmanınız değil çözüm ortağınızdır dedik. Derhal zorunlu karantina ilan edin dedik. Kimisini duymak istemediler, kimisini yapmak istemediler. Gördük ki iktidarın bir pandemi senaryosu yokmuş. Gördük ki devlet krizi yönetemez oldu.

Bunun son örneğine 10 Nisan’da gördük. İçişleri Bakanlığı 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa yasağı ilan edileceğini açıkladı. Karar 2 saat önce açıklandı. Belediyelere durum haber verilmedi. Bilim kurulunun durumdan haberi yoktu. Plan, program, ciddiyet yok. O akşam İçişleri Bakanı bazı bölgelerde kısıtlı yığılma oldu. Bunun bir problem olacağını düşünmüyorum dedi. Böyle plansız programsız sokağa çıkma yasağı ilan edilince vatandaşta panik havası oluştu. Haftalardır salgına karşı aldığımız mesafe iki saatte heba oldu. Sen gidip vatandaş paniğe gerek yok deyip, stok yapmayın deyip sonra sokağa çıkma yasağı ilan ederseniz durum böyle oldu.

Süreci az sayıda kayıpla atlatmak hala mümkün, sen cumhurbaşkanısın. Siyasal iletişim kampanyalarını bir kenara bırak. 15 günlük zorunlu karantina ilan edin. Zor durumdaki vatandaşlara nakit yardım yapın. Tanı konulan hastaların yakınlarını da takibe alın.

Bilim kurulu üyeleri siz bilimin ışığında giden insanlarısınız. Ülkemizin içinde bulunduğu zor zamanlarda önemli işler yapıyorsunuz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Türkiye’ye evde kal diyorum. Türk milleti asla çaresiz değildir."