Gündeme dair açıklamalarda bulunan İstanbul Bağımsız milletvekili Özdağ, AKP’nin Saray rejimi ile birlikte Türkiye’de, Hindistan’daki kast sistemine benzer bir kast sistemi oluşturduğunu, bu sisteminde yandaş müteahhitlerin de Hindistan’daki racalar (derebeyler) gibi sistemin sınıfsal ayrımlarından istifade ettiklerini belirtti.

Özdağ, “Yandaş racalar (derebeyler), devlet ihalelerinin nerede ise tümünü almaktadır. Yandaş racalar, vergi aflarından istifade etmektedirler. AK Parti kast sisteminin mensubu olan ailelerin mensupları, birkaç işten maaş almaktadır. AK Parti’nin önde gelen mensuplarının dudak uçuklatan servetlerini yabancı basında çıkan haberlerden okuyoruz. Bu haberleri Türkçe tercüme ederek yayınlayan namuslu gazeteciler ile ilgili hakaret davaları açıyorlar.

AK Parti kast sisteminin mensubu olmayan hangi partiden olur ise olsun esnaf, memur, çiftçi, emekli, işsiz geniş halk kesimlerine ise adeta parya muamelesi yapılmaktadır. Büyük talanlardan arta kalan kırıntılar, sosyal yardım denilerek insanımıza verilmektedir. Korona salgınından en fazla etkilenenlerin başında esnafımız gelmektedir. Esnaf, enkazın altında kalan depremzedeler gibi ekonomik enkaz altından “kimse yok mu?” diye bağırmaktadır. Ve esnaf, çığlığına hiçbir cevap alamamaktadır. Yandaşlar doyarken Türk halkı açlıkla sınanıyor. Ve Erdoğan, muhalefete “biraz da siz doyurun açları” diye sesleniyor. Oysa Orhun Abideleri’nde yazdığı gibi Türk devlet başkanı “açları doyurur,  yoksulları  giydirir”. Erdoğan ise Suriyelileri doyuruyor ve giydiriyor.” ifadelerini kullandı.