Bahçeli, "Ülkü Ocakları aklın, ahlakın, adanmışlığın, anıt gibi yükselen millet ve vatan sevdasının kaynağıdır" dedi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yeni Genel Merkez binası açılış törenine Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş, Başkanlık Divanı üyeleri, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, milletvekilleri, MHP’li Belediye Başkanları ve partililer katıldı. Kurdele ve kurban kesiminin ardından konuşmasında vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un, “İhtiyar amcanı dinler misin oğlum Nevruz? Ne çok söyle, ne büyük söyle; yiğit işte gerek. Lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme! Sözü sağlam, özü sağlam adam ol, ırkına çek!” sözlerini hatırlatan Bahçeli, "Allah’a şükürler olsun ki, ülkü ocakları sözü sağlam, özü sağlam olan Türk gençliğinin yarım asırlık yadigarıdır. Ülkü ocakları adam gibi adam olanların yarım asırlık bozkurt yuvasıdır. Merhum Ziya Paşa’nın vurguladığı gibi; ’Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde’ aklımızla, anılarımızla pek çok badireyi atlatarak, pek çok belayı savuşturarak bugünlere geldik. Zahmetlerden zafer çıkardık, karanlığın kovuklarından aydınlığın kollarına akınlara katılan akıncılar gibi atıldık. Kuşatmayı yardık, pusuları dağıttık, varlığımızı güçlendirdik. Ülkücü ömürler çileyi adeta azık yaptılar, çelikleşmiş iradeleriyle, çevikleşmiş ihlaslarıyla zamanın müşkülatlarına, zalimlerin zulmüne kıyasıya direndiler. Ülkücü olmanın zor, ülkücü kalmanın daha zor olduğu dönemlerde ülkü ve ülke mücadelesini şerefle yaptılar" diye konuştu.

"ÜLKÜ OCAKLARI AKLIN, AHLAKIN, ADANMIŞLIĞIN, ANIT GİBİ YÜKSELEN MİLLET VE VATAN SEVDASININ KAYNAĞIDIR"

"Ülkü Ocakları aklın, ahlakın, adanmışlığın, anıt gibi yükselen millet ve vatan sevdasının ufuk ötesini görebilen, zamanlar üstüne çıkabilen iman kaynağıdır" diyen Bahçeli, "Bu kaynak ki, mukaddesatla buluşmanın, mukadderatla kucaklaşmanın adresi ve aidiyet kavlidir. Ülkü Ocakları hepimizin yetiştiği irfan mektebi, iffet ve irade menkıbesidir. Aynı zamanda Ülkü Ocakları şehitlerin emaneti, gazilerin göz nuru, vatan ve millet sevgisinin onur mihveridir. Ülkücü, kısaca bir ülküsü olan, bundan mülhem bir davası bulunan fazilet ve fikir sahibi mümtaz bir kişidir. Ülkü ise Türk-İslam değerlerinin ülkücünün ruh kökünde tecelli edip kalp ve akıl ölçeğinde tezahür etmesiyle varlık bulmuştur. Ülkü ile ülkücü arasındaki ilişki ve irtibat sürekli gelişen, sürekli zenginleşen, sürekli yenilenen çok boyutlu ve muazzam bir oluş ve olgunluk halidir. Ülkü varsa amaç vardır, arzu vardır, arayış vardır, asırları kavrayış vardır, hem geçmişe hem bugüne hem de geleceğe karşı ertelenemez sorumluluk bilinci var demektir" dedi.

"İDDİAYLA VE İNANÇLA SÖYLEMEK İSTERİM Kİ; ÜLKÜ OCAKLARINDAN HAYDUT ÇIKMAZ"

Ülkü Ocaklarında hain çıkmayacağını söyleyen MHP Lideri Bahçeli, "İddiayla ve inançla söylemek isterim ki; ülkü ocaklarından haydut çıkmaz, hain çıkmaz, haysiyetsiz çıkmaz, habis, harabi, hantal ve haşarı emeller çıkmaz, çıkmamış, çıkmayacaktır. Yanılıp yenilip aksi yönde açıklamada bulunanlar ülkü ocaklarında atsız kolu arayan cehlin faili, ülkücüyü tanımayan, tanısa bile itiraf edemeyen köhnemişliğin figüranıdır. Ülkü Ocaklarından çıksa çıksa dava adamı çıkar, imanlı nesiller çıkar, şehitler çıkar, vatan için canını seve seve vermeye hazır kahramanlar çıkar, cesur yürekler, akılla bezenmiş gönüller çıkar. Ülkü Ocakları zoru görünce saklananların harcı değildir. Ülkü Ocakları, dünyevi çıkarlara boyun eğmiş kifayetsiz muhterislerin, makam ve para tutkusuna yenik düşerek kök ve kimlik mutasyonuna uğramış kibir mumyalarının hamaset sığınağı da değildir. Ülkücülük bir insan hayatının bütününü kesintisiz şekilde kapsaması gereken, ömür çizgisinin farklı dönemlerinde herhangi bir kopuş ve sapmaya bütünüyle kapalı olan bir inanç ve irfan halidir. Bu hal ki, Türk ve İslam emanetlerinin bir fikir kalıbına emek emek dökülüp zaman içinde serpilip büyümesiyle kökleşir, dahası kuvveden fiile geçer" ifadelerini aktardı.