Yönetmen Onur Aydın Yeliz Koray'ın hazırlayıp sunduğu “Derin Bülten” isimli programa konuk oldu.

Programda gündem konularının yanı sıra özellikle “İstanbul Sözleşmesi” ve Netflix tartışmaları ön plana çıktı.

Yönetmen Onur Aydın programda şu ifadelere yer verdi “Bu insanlar bu ülkede küçücük çocuklara tecavüz edilirken ahlakımızın bozulduğuna dair bir rahatsızlık duymuyorlar. Kadınlar öldürülürken toplumsal ahlakımız falan bozulmuyor. Hayvanlara tecavüz ediliyor, toplumsal ahlakımız bozulmuyor.

Geçen gördüm bir tanesi köpeğine tecavüz etmiş, yetmemiş bir de başkanına da kiralamaktan bahsediyor. 

Bunu görüyoruz toplumsal ahlak bozulmuyor, çocuklar en yakınları tarafından tacize uğruyor, öldürülüyor, cinayete kurban gidiyor, toplumsal ahlakımız bozulmuyor, Mabel Matiz dinleyince çocuklara sorular sorulunca ahlakınız bozuluyor.

Netflix seyredince ahlakınız bozuluyor.

Korkmayın olmayan şey bozulmaz. Sizin bu işte bozulacak bir şeyiniz yok ki, neyden korkuyorsunuz. Rahat rahat Netflix seyredin merak etmeyin size bir şey olmaz.

Sosyolojik olarak şöyle bir şey yoktur, “Netflix seyrettim eşcinsel oldum” böyle bir şey yok.Dünyada bunun bir örneği yok.

Netflix seyrederek cinayet işleye bilirsin, suç eğilimi göstere bilirsin, çünkü şiddet bulaşıcı niteliktedir. Şiddetin böyle bir özelliği vardır.Şiddet tahrik eder kışkırtır.

O yüzden mesela Amerikan sinemasıyla, Uzakdoğu sinemasının bir psikolojik ayrımı vardır.

Aynı filmin iki yorumunu izlediğinde örneğin Oldboy filminin Uzakdoğu yapımı seyrettiğinde seni asla suça teşvik etmez, aslında müthiş bir aksiyon vardır, kavgalar, dövüşler, kan, fakat filmi seyrettikten sonra şu düşünmezsin “bende bunu yapayım”. Oldboy’un Amerikan versiyonunu seyrettiğinde sokağa çıktığında kavga etme güdün vardır. Seni kışkırtır tahrik eder. Şiddet bulaşıcı bir şeydir. Nasıl anlattığına bağlıdır.

Netflix seyrettiğinde insan şiddet işleyebilir, uyuşturucuya bulaşabilir, bunlar kışkırtıcıdır.

Fakat dünyada Netflix seyredip yada herhangi bir şey seyredip insan eşcinsel olmaz. 

Bunların temel derdi “İstanbul Sözleşmesi” bütün mesele bu. “İstanbul Sözleşmesi”ni LGBT üzerinden bağlayarak kadınlara saldırmak istiyorlar” dedi.