İYİ Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı ve Tiyatrocu Emre Kınay “Benim kapımdan bir tek milliyetçi giremez. Meral Akşener’e de söyledim ben sosyalistim sizde gönderseniz milliyetçileri kapıdan sokmam dedim." demişti.

Gelen yoğun tepkiler üzerine yeni bir video yayınlayan Sosyalist Emre Kınay Milliyetçilerden özür dileyerek yanlış anlaşıldığını söyledi.

Sosyalist Emre Kınay açıklamasında “Arkadaşlarından gelen uyarılar üzerine bu videoyu çekiyorum. 

Bazı sebeplerden dolayı incinen olmuşsa gerçekten çok özür dilerim. Ama amaç bazı düşünceleri kullanarak kendine ayrımcılık yaratmaya çalışan, o yüzden kapı aşındıran, o yüzden kapıkulluğu edenleredir. Gerçek yurtseverlere, milliyetçilere, solculara hiç kimseye edilmiş bir laf yoktur. Hiçbir zaman etmedim etmem. Niye yaptığınız çok açık ama buradan size ekmek çıkmaz başka kapıya.” dedi.

Sosyalist Kınay şu açıklamayı yaptı “Bir televizyon programına konuştuktan sonra bazılarının, daha doğrusu dinlediğini ve söyleneni anlamayan bazılarının gündemi de çarpıtarak, beni de kullanarak sözlerimin bir kısmı alıp, alıntı yaparak, bir grup yurtseveri rahatsız edecek ifadeleri çevirmişler söylenenleri.

Burada söylenecek çok şey. Var ama benim söylediğim şey, herhangi bir düşünceyi kullanarak belediyeyi kazandıktan sonra imtiyaz için kapı çalanlaradır.

Gerçek yurtseverlerin hiçbiri akçeli işlerde, menfaatçi işlerde işi olmayan insanlardır. Gerçek yurtseverlerin akçeli işlerde hesabı yoktur.  Ama herkesi kendisi gibi gören bir cenah alıp sözü bu şekle koymuştur. Herkes öncelikli 19 Mayıs 1919'da Samsun'a adım atıp bu yurdu kurtarmak için hayatını hiçe saymış Mustafa Kemal Atatürk'ün adını, her yerden silenlerle nasıl ittifak ettiklerinin hesabını versin.  Ondan sonra oturup konuşalım. Herkes lütfen dinlediğini anlama, zor biliyorum bazı beyinler için bu, ama dinlediğini anlamaya çalışsın, doğru anlamaya çalışsın, ben doğru anlamaya çalışıyorum.

Arkadaşlarından gelen uyarılar üzerine bu videoyu çekiyorum. 

Bazı sebeplerden dolayı incinen olmuşsa gerçekten çok özür dilerim. Ama amaç bazı düşünceleri kullanarak kendine ayrımcılık yaratmaya çalışan, o yüzden kapı aşındıran, o yüzden kapıkulluğu edenleredir. Gerçek yurtseverlere, milliyetçilere, solculara hiç kimseye edilmiş bir laf yoktur. Hiçbir zaman etmedim etmem. Niye yaptığınız çok açık ama buradan size ekmek çıkmaz başka kapıya.”