Sırp hakem Srdjan Obradovic verdiği penaltı nedeniyle 15 ay hapis ve 10 yıl futboldan men cezası aldı.
Sırbistan'da Spartak Subotica'nın Radnicki Nis'i 2-0 yendiği maç da skoru penaltılar belirlemişti.

Maçın hakemi Srbjan Obradovic'in iki penaltı kararı da maçta tansiyonun yükselmesine neden olmuş, Radnicki'li oyuncular yoğun itirazlarda bulunmuştu. 

Kemik seslerinin glediği müsbaka, play-off aşamasındaki önemli bir maçtı ve kazanan takım Avrupa Ligi elemelerini garantileyecekti.

Maç 0-0 devam ederken Radnicki'li futbolcu Milan Pavkov ikinci sarı kartı görüp oyundan atıldı. 

78. dakikada çalınan penaltı ise maçın dönüm noktası oldu. Herkes hakemin kararına şaşkındı. Çünkü ortada faule dair en ufak bir belirti bile yoktu. 

Üç yıl önce oynanan bu maç mahkemelik oldu. Davanın kilit tanığı ise o gün oyundan atılan ve şimdi Kızılyıldız formasını giyen Milan Pavkov'du.

Obradovic mahkemede, yardımcısının kendisine bir oyuncunun elle oynadığı yönünde uyarı yaptığını, bu yüzden penaltı çaldığını söyledi. Mahkeme ise hakemin taraflı maç yönettiğine ve maçın skorunu kasıtlı olarak değiştirdiğine hükmetti. 

NoviSad Yüksek Mahkemesi'nde görülen davada Sırp Haber Ajansı'na göre hakem Srdjan Obradovic'e 15 ay hapis cezası verildi. Ayrıca Obradovic'in 10 yıl boyunca Sırp Futbol Federasyonu'nda görev alması yasaklandı.