İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında Özdağ'dan hainleri, işbirlikçileri ve Ermenicileri kudurtacak açıklamalar yaptı.

İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, TBMM’de basın toplantısı gerçekleştirdi.

İstanbul Milletvekili Prof.Dr.Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında 1915 olayları, ABD’nin ‘soykırım’ çıkışı ve HDP’lilerin kendisini hedef almaları hakkında konuştu.

Özdağ açıklamasında, "Garo Paylan’ın hak ettiği yere Ermenistan’a gitmesini isterim" ifadelerini kullanması takdir topladı.

Özdağ’ın açıklamalarının tamamı şu şekilde:

915’de Türk Milleti Çanakkale’den, Mısır’daki Süveyş Cephesi’ne, Basra Körfezin’den Kafkaslar’a, her alanda ölüm kalım savaşı verirken Rus Ordusu ile işbirliği yapan Ermeni çeteleri, Türk ordusunu arkadan vurmuş, Türk köylerinde, kasabalarında ve şehirlerinde katliamlar yapmaya başlamıştır. Doğu Anadolu’daki Ermeni nüfusunun önemli bir bölümü Ermeni çetelere lojistik destek vermiş veya açıkça işbirliği yapmıştır. Ermeni siyasetçilere Türk devlet yöneticilerini yapmış olduğu ısrarlı ikazlar, ricalar, “Bir ölüm kalım savaşı veriyoruz, bizi arkamızdan vurmayın, şu badireyi aşalım, meseleyi aramızda hallederiz.” şeklinde ifadeler karşılık bulmamış, isyan, düşman ile işbirliği ve katliamlar devam etmiştir.

Bunun üzerine Türk ordusunun cephe gerisini güvence altına almak ve Türk yerleşim yerlerine yönelik katliamları engellemek amacı ile Doğu Anadolu’daki Ermeni nüfusunun Osmanlı devletinin bir başka bölgesine yerleştirilmesine karar alınmış ve bu karar isabetle uygulanmıştır.

EĞER BU KARAR ALINMASAYDI TÜRKİYE CUMHURİYETİ KURULAMAZDI

Eğer bu karar alınıp uygulanmasaydı İstiklal Harbimizin gerçekleşmesi çok daha zor olurdu ve bugün bildiğimiz şekli bir Türkiye Cumhuriyeti kurulamazdı.

1915’de devlet, ölüm kalım mücadelesi verirken alıp uygulamış olduğu bu karar, her şeyden önce varlığını korumak, vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamak isteyen her devletin atması gereken adımdır.

ABD, 2. Dünya Savaşı başladığı zaman Japon asıllı ABD vatandaşlarını üstelik en ufak bir direniş, isyan, cinayet söz konusu olmamasına rağmen toplama kamplarına hapsetmiştir.

TALAT PAŞA ERMENİ ÇETELERİNİN KABUSU OLMUŞTUR

Türkiye’yi en zor anında yakaladıklarını düşünen ve artık Kafkasya’dan Ortadoğu’ya uzanan büyük Ermenistan hayaline çok yaklaştıklarına inanan Ermeni siyaset ve çetecileri için Talat Paşa’nın aldığı ve tavizsiz uyguladığı karar tam bir travma oluşturmuştur. Ermeni çetelerinin rüyaları kabusa dönüşmüştür.