Spor Toto Süper Lig2in 25. haftasında sahasında Adana Demirspor’u konuk eden Trabzonspor, karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı. Trabzonspor’un gollerini Yusuf Yazıcı, Vitor Hugo, Edin Visca ve Umut Bozok kaydetti.

Geçtiğimiz hafta sahasındaki 36 maçlık yenilmezlik serisini Ümraniyespor karşısında kaybeden Trabzonspor, zorlu rakibi karşısında aldığı farklı galibiyetle moral depoladı.

VISCA FARK YARATTI

Trabzonspor’da geçtiğimiz sezon transfer olan ve şampiyonluğa ilerleyen takıma ikinci devrede önemli katkıda bulunan Edin Visca, sezon başından bu yana yaşadığı üst üste sakatlıklar nedeniyle formasından uzak kalmıştı.

Bu sezon 4 maçta forma giyebilen oyuncu, son yaşadığı sakatlıktan sonra 8 hafta daha takımda yer alamamıştı. Adana Demirspor maçına yedekte başlayan ve 76’ncı dakikada oyuna giren Visca, 2 dakika sonra Vitor Hugo’nun golünün asistini yaptı, 3 dakika sonra da frikikten takımının üçüncü golünü attı. Aylardır formasına hasret kalan Visca, 5 dakikada takımına 2 gol katkısında bulunarak kendisine hayran bıraktı. Visca, frikik golünden sonra taraftarlara koşup kollarını açıp gol sevinci yaşarken ayakta alkışlandı. Boşnak yıldız, bu sezon Trabzonspor formasıyla oyuna sonradan girdiği Süper Lig maçında hem gol atan hem de asist yapan ilk oyuncu oldu.

HAMSIK YENİ TARZIYLA SAHAYA ÇIKTI

Trabzonspor’da son yaşadığı sakatlık sonrasında kendisiyle özdeşleşen Mohikan tarzı saç stilini değiştirdiği için futbolu bırakma düşüncesi olduğu gündeme gelen Marek Hamsik, 4 hafta ayrılığın ardından yeniden sahaya çıktı.

Bu sezon sakatlıkları nedeniyle 8 maç kaçıran Slovak yıldız, Adana Demirspor maçının 70’inci dakikasında oyuna girerken alkışlandı. Taraftarların sahada görmeyi özlediği Hamsik, 90+4’üncü dakikada Markovic’e 50 metreden başarılı bir pas atarak, Umut Bozok’un golünün hazırlayıcısı oldu. Bordo-mavili takımın rakibi karşısında aldığı farklı galibiyette önemli rolü bulunan Hamsik’in sahalara geri dönüşü taraftarı sevindirdi.

Editör: Gökçe Sevim