Bu günlerde neredeyse her dakika bir yenisi ortaya çıkan birçok kripto borsası ile daha da hızlı büyüyor. Bu borsaların çoğu, popülerlik kazandıkça çeşitli zorluklarla karşılaşıyor.

Ukrayna'nın Kharkiv kentinde faaliyet gösteren WhiteBIT platformunun başkanı Volodymyr Nosov'a şirketinin karşılaştığı modern zorlukları sorduk.

İlk günler

Nosov, "Yolumuzun başında sadece rutin işlerle uğraşmak zorundaydık. İlk personeli işe almak, Kharkiv, Ukrayna'da daha fazla ofis bulmak, WhiteBIT'in ana yapısını inşa etmek, hedefler belirlemek ve hala yapmakta olduğumuz diğer birçok şey gibi temel şeylerle uğraşıyorduk", diye gülümseyerek cevap verdi.

Volodymyr Nosov'a WhiteBIT kripto borsasının sadece Kharkiv merkezli bir şirket olduğu dönemdeki ilk zorlukları da sorduk ve bize şunları söyledi:

"Bilirsiniz, bir iş kurduğunuzda ve tam potansiyeline ulaşmaya çalıştığınızda, önce yerel düzeyde başarılı olmaya çalışırsınız. Sadece Kharkiv'de ofisimiz olduğu için öncelikle bu şehirde başarılı olmamız gerektiğini biliyorduk. Herhangi bir ortaklığın ne kadar çaba gerektirdiğini anlatamam, bu yüzden bir strateji oluşturmak ve bunu adım adım uygulamak için çok çalıştık. Sonunda WhiteBIT bir telekomünikasyon şirketi olan Lifecell, bir pizza servisi ve Ukrayna'nın devlet kurumları ile işbirliği yaptık."

Kalite ve güvenlik hususları

Volodymyr Nosov ayrıca WhiteBIT ekosisteminin tüm ürünleri için gerekli kalite seviyesini sağlamayı ve sürdürmeyi hedeflediklerini belirtti. Nosov dedi ki: "Kalite. İşte bu noktada tam kapasite çalışmanız gerekiyor. Ürününüzü mükemmel hale getirmeye çalışmak ve çeşitli ortaklıklar üzerinde çalışmak başarı için bir reçetedir. Ekibim ve ben, kullanıcılara gerekli varlıklarla (sadece GALA USDT değil) dolu kullanışlı bir dijital borsa ve tüm deneyim seviyeleri için araçlar sunmaya çalışıyoruz."

WhiteBIT aynı zamanda en güvenli kripto platformlarından biri olarak bilinmektedir. Bu, birçok borsa için en büyük zorluktur çünkü hepsi buna yeterince dikkat etmemektedir. Sonuçta, kullanıcılar hala çoğu kripto borsasının dolandırıcı olduğunu düşünüyor. Volodymyr Nosov'a WhiteBIT'in yüksek koruma seviyesini tam olarak nasıl koruduğunu sorduk.

"WhiteBIT'in müşterilerinin verilerini ve fonlarını güvende tutmasına yardımcı olan bir kara para aklama karşıtı politika var. Müşterilerimiz KYC'yi geçemezlerse hizmetlere sınırlı erişimleri olur. Böylece bize müşterilerimiz hakkında ilave bilgi edinerek hiçbir teröristin veya diğer tehlikeli kişilerin borsamızı kullanmasının önüne geçebiliyoruz. Ayrıca çeşitli kontrollerden ve koruyucu önlemlerden sorumlu bir güvenlik ekibimiz var. Birçok insan sanal varlıklara hala güvenmediği için bu çok önemli. Bu şekilde devam ettiği sürece görevimize devam edeceğiz".

Yeni pazarlar

Volodymyr ayrıca uluslararası genişleme ve diğer ülkelerdeki yeni WhiteBIT ofisleri hakkında da konuştu.

Volodymyr şunları söyledi; "Ukrayna ilk sınırımızdı. Borsamızın diğer ülkelerde sunabileceği bir şeyler olduğunu fark ettiğimizde yurtdışında ofisler açmaya başladık. Şimdi benim rolüm, genişlemenin yollarını aramak ve blok zincirinin diğer endüstrilerle verimli bir şekilde işbirliği yapabileceği bir kesişme noktası bulmak için hükümet organları ve teknoloji şirketleriyle iletişim kurmak veya müzakere etmek. Böylece WhiteBIT kullanıcılarımıza daha fazla fırsat sunabilecek ve bir şirket olarak da büyüyebilecek."

Nosov son olarak şunları ekledi: "Dünyanın geri kalanının blockchain ve DeFi'ye yönelmesi an meselesidir. Bir gün dünya nihayet kripto paraları itibari para gibi kullanacak. WhiteBIT'in buna sıralardan şahitlik edeceğinden eminim."

En başarılı kripto para borsaları bile birçok zorlukla karşılaşmaktadır. Ancak Volodymyr Nosov liderliğindeki WhiteBIT, dijital uzmanlığını sürekli olarak kanıtlıyor ve bütünlüğünü koruyan bir ekibe sahip. Gelecekte Volodymyr Nosov ve WhiteBIT borsası hakkında daha fazla şey duyacağımızdan eminiz.

Canlı yayında ekonomi kavgası Canlı yayında ekonomi kavgası

Editör: Alp Kılıç