WhatsApp’la ilgili her gün yeni özellikler ortaya çıkarken ilk defa duyulabilecek bilgiler de ortaya çıktı. Mesela WhatsApp mesajlaşma özelliği…

Shiftdete’de yer alan bilgilere göre; 2019’un Kasım ayında çıkan WhatsApp uygulaması ilk yıl ücretsiz kullanım sundu. Daha sonrasında kullanmaya devam edebilmek içinse tek seferlik olacak şekilde 1 dolar ücret ödemesi istedi. Tabii günümüzde herkesin ücretsiz kullanabileceği bu uygulamanın o dönemlerde paralı olması, tercih edilmemesine neden oldu. Uygulama daha sonra tamamen ücretsiz hale geldi. Meta’nın sahip olduğu Instagram ve Facebook’ta pek çok reklam gösteriliyorken, WhatsApp’ta reklam gösterimi asla yapılmadı.

Yasaklı olan ülkeler;

WhatsApp’ın yasaklı olduğu bazı ülkeler; Çin, İran, Kuzey Kore, Eritre, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır, Vietnam, Kamboçya ve Myanmar. WhatsApp’ın yasak olmasının nedeni olarak da casusluk yapılması sunulmuş. 2014 yılında, 10 milyar dolar karşılığında WatsApp’ı satın almaya çalışan Google bu konuda başarılı olamadı. Çünkü WhatsApp’ın değerinin daha fazla ettiğine inanıldı. Aynı yılın şubat ayında Facebook ise Google’dan neredeyse iki kat daha yüksek teklif vererek, WhatsApp’ı 19.4 milyar dolar karşılığında bünyesine aldı. Google’ın istenen teklifi sunmayarak şirketi satın almadığından pişman olup olmadığı ise oldukça merak konusu.

“WhatsApp” ın anlamı ne?

Şirket, bu ad için “Naber?” anlamına gelen “What’s Up?” İngilizce kelimelerinden esinlendi. Bu da kullanıcıların uygulama sayesinde arkadaşları ile kolayca sohbet edebileceği mesajını veriyordu.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı