Whatsapp  kullanıcılarına sunduğu bir özellikle mesaj atıp pişman olmayasınız diye mesajları sildirmenize olanak sağlıyordu. Bu sayede gönderdiğiniz mesaj karşıdaki  taraftaki kişi görmeden herkesten sil özelliği ile sonsuza kadar siliniyor ve kayboluyor.
Fakat bu mesajlarla ilgili bir açığın olduğunu söylemek lazım. Silinen mesajların tekrar okunabilmesi Android telefon kullananlarda mümkün.Telefonlardaki bildirim geçmişine erişebilmek için google play store girip nocifation log uygulamasını indirmek gerekiyor.Bu uygulamayı indirdikten sonra uygulama bildirim geçmişini tarıyor, silinen her hangi bir bildirim olması durumunda bunu kullanıcılara gösteriyor. Bu sayede size gönderilen ve karşı taraftan silinen mesajlardan haberdar olabiliyorsunuz.

 Bu özellik  iPhone kullanıyorsanız  ne yazık ki iOS sisteminin getirdiği kısıtlamalar nedeniyle aynı yöntemi kullanamıyorsunuz. Bu yüzden, karşı taraftan gönderildikten sonra silinen mesajları görüntülemek için bir uygulama bulunmuyor.İphone'de sohpet yedekleme ile silinen mesajları geri getirebilirsiniz.


 

Editör: Habererk Com