Dünya, teknoloji çılgınlığı ve sosyal medya ile çalkalanırken, bir kral değirmenlere savaş açtı. Yanında da 4-5 yıl önceki söylemlerini unutmuş Sancho Panza.

Yıllar yıllar önceydi. Nikaragua'da, paralel yapılanma diye adlandırılan Fajita Golenos cemaatine yakınlığı ile bilinen Kanala Nikaragua televizyonu kapatılmış ve televizyon binası polisler tarafından basılmıştı. Sancho Panza'nın partisinin bir İl Başkanı, televizyon kanalına gitmiş ve polislerle yumruk yumruğa kavga etmişti. 

Yine Sancho Panza'nın partisinin İl Başkanları, Yerel Seçimlerde görev yapmak isteyen paralel yapılanma taraftarı gönüllülere "Tarjeta de permiso de consentimiento" yani müşahid kartı dağıtmış ve sayımları takip etmelerini sağlamışlardı. 

Sancho Panza o dönemlerde öyle ağır söylemlerde bulunmuştu ki; bugün Cumhurbaşkanı olan şahsa "HIRSIZ" bile demişti. Ancak yıllar geçmiş ve parti içinde yaşanan huzursuzluk ve isyan nedeniyle Sancho Panza, Cumhurbaşkanı'ndan yardım istemişti.

Sancho Panza' nın fikir dünyasındaki bu hızlı dönüş, tüm Nikaragua halkını rahatsız etmişti. Yıllarca Sancho Panza'ya kötü sözler söyleyen Cumhurbaşkanı taraftarları, Sancho Panza'yı kahraman ilan etmişlerdi.

Şu an düşünüyorum da, ya Sancho Panza olmasaydı ne olacaktı? Başbakanlık Çin malı bir oyuncak olsaydı. Nikaragua halkı bilmedikleri şeyleri bilselerdi ne olurdu diye her akşam yatmadan düşünürüm?

Herkesin bir kurtarıcı meleği var derler. Galiba Nikaragua Cumhurbaşkanınınki de Sancho Panza olsa gerek. Her sıkıştığında imdadına yetişti. Ne zaman zor durumda kalsa, hem kötü yakıştırmalar yaptı, hem de yardım etti.

Sonuç olarak; Sancho Panza gibiler var oldukça, kötüler hep kazanacak. Ülke insanları hep ezilecek. Neyse ki; bizim ülkemizde Sancho Panza gibiler yok(!)