Türkiyeyi karanlık dönemlerin beklediğine dair ilk işaret ABD den geldi!

Operasyon yapacağı ülkelere göndereceği asker ve subaylar için yakın tehdit tazminatı uygulaması o ülkede operasyon ve riskler oluşacağı anlamını huken tarifleyen bir kodlamadır.Habererk dış politika uzmanlarınca bu hususun kamuoyuna sunularak tartışılması gereken çok önemli bir konu olduğuna dair dikkat çekildi.

Craft Pırlanta: Zarafet ve Şıklık Tek Bir Mücevherde Craft Pırlanta: Zarafet ve Şıklık Tek Bir Mücevherde

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Körfez bölgesi başta olmak üzere 20 ülke ya da kenti “yakın tehlike tazminatı” listesinden çıkardı. Türkiye ise listede kaldı. Listedeki “riskli” bölgelerde görev yapan ABD askerlerine ek ücret ödeniyor.

Pentagon sözcüsü Albay Steve Warren, Bahreyn, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, Umman, BAE, Kırgızistan ve Özbekistan'daki askerlerin yanı sıra Basra Körfezi, Umman Denizi ve Kızıldeniz'deki donanma birliklerine söz konusu ek ücretin ödenmeyeceğini duyurdu.

Listede yer almaya devam eden yerler ise Afganistan, Irak, Ürdün, İsrail, Azerbaycan, Atina ve Guantanamo Körfezi olarak açıklandı.

Savunma Bakanlığı'nın 2012'de yaklaşık 500 milyon dolar "yakın tehlike tazminatı" ödediğini belirten Warren, söz konusu bölgelerde görev yapan Amerikan askeri personelinin günlük 7.5 dolar ek ücret aldığını ifade etti.

Alınan son karar sayesinde Pentagon yılda 100 milyon dolar tasarruf yapacak

Editör: TE Bilişim