Habererk / Haber Merkezi

Türklüğün yegâne savunucusu çok büyük bölümünün de Türkmen olduğu bilinen soydaşlarımız Alevilere Yakup Tilki isimli şahıs çok ağır küfürler etti.

Bu küfür videosuna sadece Aleviler değil, Sunniler de büyük tepki gösterdi.

Söz konusu video Twitter’da Türkiye gündemine girdi.

Türk Milleti, Yakup Tilki şahsın tutuklanmasını yoğun biçimde Emniyet’in profillerini etiketleyerek talep etti.

MİLLİYETÇİ ALEVİLERİ UNUTMA TÜRK MİLLETİ!

Logosunda Bozkurt ve Zülfikar kılıcı olan Selçuklu Alevi Dernekleri Habererk’e yaptığı özel açıklamalarında Pkk terör örgütüne karşı ormanlarda nöbet tutmaya başladıklarını açıklamıştı.

İlgili haber için resme tıklayabilirsiniz:

KÜFÜRBAZ YAKUP TİLKİ GÖZALTINA ALINDI!

Alevilere karşı ağza alınmayacak küfürler savuran Yakup Tilki’nin yaklaşık 1,5 dakika süren küfür dolu videosu kısa sürede viral oldu. Sosyal medya kullanıcıları Alevilere küfürler savuran Yakup Tilki’nin halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesinden dolayı gözaltına alınmasını istemişti.

GÖZALTINA ALINDI

Yakup Tilki’nin videolarının yayılması üzerine Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Daha önce Allah’a, dine de ettiği küfürlerin videosu ortaya çıkan Yakup Tilki, emniyet ekiplerinde gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama yapılarak şu ifadelere yer verildi:
"Twitter isimli sosyal medya aracı üzerinden yaptığı sözlü paylaşımla Alevi vatandaşlarımıza yönelik aşağılayıcı ve hakaret mahiyetinde sözler sarf eden Şüpheli Y.T. hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etmek” suçundan Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Şüpheli Y.T. bugün emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gerek duyulması halinde ayrıca bilgilendirme yapılacaktır."

Editör: TE Bilişim