TelevizyonGazetesi.com/Detay – Star TV ekranlarında yayınlanan OGM Pictures imzalı dizi Yalı Çapkını, Türkiye’deki ününü yurt dışına da taşımaya başladı! Dizinin yayınlanması ile birlikte farklı ülkelerden de ilgi büyüdü.

Başrollerinde Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir ve Çetin Tekindor’un yer aldıkları Yalı Çapkını dizisi, yayınlandığı günden bugüne giderek artan reytingleriyle de sezonun en dikkat çeken yapımı olmayı başarmakta. Kadrosunda ayrıca Emre Altuğ, Gülçin Santırcıoğlu, Beril Bozam, Öznur Serçeler, Şerif Sezer, Gözde Kansu gibi başarılı isimlerin de yer aldığı Yalı Çapkını dizisinin gerçek bir hikayeden uyarlanıyor olması da ayrıca ilgiyi arttırmakta.

Son yıllarda Türkiye’de üretilen dizilere uluslararası alandan gelen yoğun talepler, sektörün de yüzünü güldürmekte. Kimi dizilerin Türkiye’de tutmamasına karşın, farklı ülkelerde yoğun ilgi ile karşılandığı da görülüyor.

yalı2

Ancak tabii Yalı Çapkını dizisi, sezonun en çok konuşulan ve sosyal medyada da gündemden düşmeyen bir dizisi olarak uluslararası alanda da kendisini hızla gösteren bir yapım oldu.

Dağıtımını Eccho Rights’ın üstlendiği Yalı Çapkını dizisi ile ilgili son gelen bilgiler de sevindirici. Dizinin 30’dan fazla ülkeye satıldığı gündeme geldi. Giderek bu sayının artması da bekleniyor.

Ülkemizde en çok ülkeye satılan diziler arasında Sen Çal Kapımı isimli romantik komedi dizisi de bulunuyor. Hande Erçel ve Kerem Bürsin’i, dünya çapında daha da büyük bir şöhrete ulaştıran dizi, 80’den fazla ülkeye satılmıştı.

Yalı Çapkını dizisinin henüz sezonun yarısına geldiği bir dönemde 30’dan fazla ülkeye satılmış ve ilginin de devam etmesi, dizinin yurtdışı satışlarının daha da büyüyeceğini gösteriyor. Bakalım Sen Çal Kapımı dizisinin rekorunu kırabilecek mi?

Editör: Merve Kankan