Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında koronavirüs pandemisi, orman yangınları ve gündeme dair konularla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplamıştı.

Erdoğan, yanan ormanlık alanlarında turizme açılacağı iddialarına sert tepki göstererek, "Benim Kültür ve Turizm Bakanıma vermiş olduğum böyle bir yetki kesinlikle yok. Eğer bunda kendisi müddei olarak dürüstse ispat etmesi lazım. Ne başbakanlığım döneminde böyle bir yetkiyi verdim ne de cumhurbaşkanlığım döneminde" ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Erdoğan, “Anayasa'ya göre yanan alanlar başka amaçla kullanılamaz, tekrar ağaçlandırılır” ifadelerini kullanmıştı.

Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre; Bodrum Çökertme’de yangın sonrasında, yanan alanların tekrardan yeşillendirilmesi beklenirken araziye iş makineleri girmeye başladı.

Çökertme koyunun hemen yanında, yangın sonrası inşaat çalışmadığı belirtilirken, çalışmayı yapan firmanın ise Ceylan Hafriyat olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 31 Temmuz'da yaptığı açıklamada, "Anayasa'ya göre yanan alanlar başka amaçla kullanılamaz, tekrar ağaçlandırılır. Türkiye'nin orman varlığını artırmış bir yönetim olarak, yanan her yeri daha fazlasıyla tekrar ağaçlandırmak en başta gelen görevimizdir" demiş ve yanan alanların tekrardan ağaçlandırılacağının sinyalini vermişti.

Henüz ne çalışmasının yapıldığı bilinmezken, yaşanan bu durum büyük tepki gördü. Şirketten ise konuyla alakalı herhangi bir açıklama yapılmadı.

TURİZM BAKANININ OTELLERİ VAR!

Azerbaycanlı iş insanı İskender Khalilov'un 2011 yılında hizmete açtığı Bodrum Hilton Türkbükü Otel el değiştirmişti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un sahibi olduğu Ersoy Otelcilik, Bodrum Hilton Türkbükü’nün yeni sahibi olmuştu.

Editör: TE Bilişim