Ülkenin dört bir yanındaki yardım kuruluşları ve gönüllüler, Kahramanmaraş merkezli depremde yaraları sarmak için seferber oldu. Arama kurtarma çalışmalarında bütün imkanlarıyla yer alan ekipler, tırlarlaa gelen yardım malzemelerinin dağıtımı için de depremzedelere ulaşıyor.

Türkiye genelinde meydana gelen bütün afetlerde ilk dakikadan itibaren ülke genelinde örgütlenip yardım toplayan ve bu yardımları afetzedelere ulaştırmakla defalarca gündeme gelen Ahbap Platformunun kurucusu ve sanatçı Haluk Levent, Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından da bölgeye yardıma koştu. Fenomen ve Youtuberların da destek verdiği Ahbap'ta yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, Ülke Tv'de yapılan bir yayında Haluk Levent ve fenomenler linç edildi.

Ülke Tv'de Turgay Güler'in moderatörlüğünü yaptığı Ensıradışı isimli programda deprem ve yapılan yardımlar değerlendirildi. Hasan Öztürk, Mahmut Övür ve Gaffar Yakınca'nın katıldığı programda, Turgay Güler, afetlerde insan üstü bir mücadele veren Haluk Levent'i topa tuttu.

Güler,  deprem bölgesini piar sahnesine çevirdiğini ileri sürdüğü fenomenler ve youteberlara 'leş kargaları" diyerek, gazeteci hassasiyetiyle daha önce deprem bölgesinde görev yapığını iddia ederek, "Bölgeden yanlış bilgiler veriyorlar. Leş kargaları. Youtuber’ın biri çıkıyor diyor ki, buraya mont lazım, Ülkenin dört bir yanından mont geliyor. Bir mont trafiği kilitliyor. Kafana göre çıkıp burada monta ihtiyaç var diyemezsin. Bütün dernekler gönüllüler orada canla başla uğraşıyor. Haluk Levent oraya gelmiş uğraşıyor. Allah razı olsun. 'Alıyoruz, AFAD’la koordineli bir şekilde yardım yapıyoruz' diyor ama açık kapılı söylüyor. Daha net söymemesi lazım. Haluk Levent’e 1 milyar teslim edemezsin. Çünkü yönetemez." dedi.

Devletin depremde organizasyonu AFAD ile dört dörtlük yaptığını iddia eden Güler, “Ülkedeki yardımları şu saikle, devlet bu işin altından kalkarsa bu Tayyip Erdoğan’a yarar diyor. Allah sizi bildiği gibi yapsın ya. Gün o gün değil. Ona yaramış buna yaramış, bunu sonra konuş. İşi bitirelim, enkaz altından çıkaralım yaraları saralım. Sonra ne dersen de” ifadeleriyle de organizasyondaki hataları eleştirenlere beddua etti.

Programda Gaffar Yakınca da Youtuberları "Gazetecilik okulu okumamış, bir gazetede televizyonda diz kırıp etik öğrenmemişler, bu işin nasıl yapılacağını bilmiyor" şeklinde eleştirerek, "Yardım topluyor büyük insani bir şey yapıyor, tamam, ama öyle zehirli bir şey söylüyor ki, binlerce insanın moralini bozan alanı zehirleyen şeyler söylüyor" diye konuştu. Yakınca, inşaat şirketlerinin bağışlarını duyurarak yapmasını da “hava atmak” olarak eleştirdi.

Editör: Yadigar Hanım